Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK suriye MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI

Bu haber kez okundu.

KARADENİZ'DE DOĞALGAZ KEŞFETTİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi. Fatih sondaj gemimiz 20 Temmuz 2020 tarihinde başladığı Tuna-1 kuyusundaki sondajında 320 Milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfetmiş durumda" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İNŞALLAH DEVAMI DA EN KISA SÜREDE GELECEK"
"İstanbul'un Fethinin yıldönümünde Karadeniz'e uğurladığımız Fatih Sondaj Gemimiz ismine layık bir başarıyla hepimizi gururlandırdı. Daha önce Tuna -1 diye adlandırılan bu alanı Sakarya Gaz sahası olarak isimlendirdiğimiz bu alanda gereken tüm test, analiz ve mühendislik çalışmaları tamamlandı. Kuyudan elde edilen veriler, aynı bölgede yeni doğalgaz keşiflerinin kuvvetle muhtemel olduğuna işaret ediyor. yani bu ilk kuyuda bulunan rezerv çok daha zengin bir kaynağın sadece bir parçasıdır. İnşallah devamı da en kısa sürede gelecek. Rabbimize, bize ve milletimize bu günleri gösterdiği için hamd ediyoruz."

"GELECEĞİMİZE DAHA GÜVENLE BAKACAĞIMIZA İNANIYORUZ"
"Yıllarca enerjide dışa bağımlılığının maddi ve manevi sıkıntılarını çekmiş bir ülke olarak artık geleceğimize daha güvenle bakacağımıza inanıyoruz. Bu operasyonu tamamen milli imkanlarla gerçekleştirdik. Şimdi hemen tespit kuyuları açmaya başlayacak, ardından üretim konseptini belirleyip inşaat ve yapım işlerine geçeceğiz. Doğalgazın yüzeye çıkartılması ve sisteme aktarılması işlemleriyle birlikte bu kaynaktan fiilen istifade etmeye başlayacağız."

"HEDEFİMİZ 2023 YILINDA MİLLETİMİZİN KULLANIMINA SUNMAKTIR"
"Hedefimiz 2023 yılında Karadeniz gazını milletimizin kullanımına sunmaktır. böylece bunca yıl sabırla adeta ilmik ilmik dokuyarak yürüttüğümüz çalışmaların ilk ve en büyük meyvesini almış oluyoruz. Fatih ve Yavuz gemilerimiz vasıtasıyla Akdeniz ve Karadeniz'de bugüne kadar 9 derin deniz sondajı gerçekleştirdik. Nihayet son sondajda milletimize beklediği müjdeyi verme şerefine nail olduk"

"AKDENİZ'DEKİ FAALİYETLERİMİZE HIZ VERECEĞİZ"
"İnşallah benzer bir müjdeli haberi Akdeniz'den de bekliyoruz. Şuanda bakımda olan Kanuni'nin de yıl sonunda devreye girmesiyle Akdeniz'deki faaliyetlerimize hız vereceğiz. Biz de arayacağız ve inşallah bulacağız. Sakarya gaz sahasıyla Bismillah dedik. Allah'ın izniyle devamı gelecek. Sadece denizlerde değil, kendi topraklarımızdaki aramaları da daha sıkı ve bilinçli şekilde yürütüyoruz. Diğer ülkelerdeki arama ruhsatlarımızı çoğaltıyoruz.

"ÜLKEMİZİN ENERJİ MESELESİNİ KÖKTEN ÇÖZMEYE KARARLIYIZ"
"Ülkemizin enerji meselesini kökten çözmekte kararlıyız. Türkiye , yıllarca bunun sancısını, sıkıntısını çekmiş, bedelini ödemiş bir ülkedir. Cari açığımızın en büyük sebebi de hep enerji olmuştur. Yerli ve yenilenebilir kaynaklara verdiğimiz önem sayesinde bu konuda nispi bir denge sağlasak da hala enerjide ciddi bir ithalatçı durumundayız. Cari açığımızın ana sebebi budur. Denizde ve karada daha çok arama yapıp neticeye ulaşarak enerjide net ihracatçı konumuna gelene kadar bize durmak, dinlenmek yok."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol