Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA

Bu haber kez okundu.

Karataş; "Performans Teşvik Sistemi Bir An Önce Hayata Geçirilmeli"

ÖTEKİLEŞTİREN VE YETERSİZ BİR DÜZENLEME

Karataş yaptığı açıklamada, yeni düzenlemenin ötekileştiren ve yetersiz olduğuna dikkat çekerek; "Mart-Nisan ve Mayıs aylarında yapılan düzenleme ile tavandan ek ödeme yapılacağı duyurulmuştu.

Yapılan bu düzenleme ile palyatif çözümler ortaya konmaya çalışılmıştı.

Ancak bu düzenleme ek ödeme sisteminin adaletli olmayan yapısal sorunlarından dolayı, çalışanlar arasındaki dengesizliğin daha da derinleşmesine yol açmıştır. Sisteme olan inanç ve güven zedelenmiştir.

Kendi içinde adaletsizliği barındıran ve miladını doldurmuş bu sistem üzerinde yapılacak olan her uygulama hekim ve sağlık çalışanları arasındaki ek ödeme çarpıklığını daha da derinleştirecektir" dedi.

YANLIŞIN NERESİNDEN DÖNÜLÜRSE KÂRDIR

Yapılan her yanlış binlerce sağlık çalışanının mağduriyetine ve haklarının heba olmasına sebep olduğunu ifade eden Karataş, "Sağlık çalışanlarını maddi ve manevi haklar açısından mutlu etmediğiniz sürece sağlıkta atacağınız adımlar eksik ve yarım kalacaktır. Yanlışın neresinden dönülürse kârdır demişler. Ama her bir yanlışı görmek ve düzeltmek için ille de sağlık çalışanlarının bu kadar mağdur olması mı gerekiyor?

İlla haklarının heba olması mı gerekiyor?

Sağlık çalışanlarının sorunlarının çözülmesi için şiddet, tükenmişlik sendromu ya da psikolojik sorunlar mı yaşaması gerekiyor?

Bu nasıl bir zihniyet ki, sağlık çalışanlarının ağır bedeller ödemesini görmezden geliyor ya da görmüyor.

Sağlık çalışanlarını mağdur eden zihniyet bir an önce yanlışlarınızla yüzleşin, çalışanların haklı taleplerini çözün.

Bu vesile ile Sağlık -Sen olarak hem sağlık çalışanları hem de hekimlere yönelik tasarladığımız, Sağlık Bakanlığı ile de paylaştığımız Performans Teşvik Sistemi (PTS) bir an önce hayata geçirilmelidir." ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol