Öne Çıkanlar Bina işleri yaptırılacaktır KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret

Bu haber kez okundu.

KENDİ PARTİSİNİN FAALİYET RAPORUNA ONAY VERMEDİLER

Siyasi arenadaki bu olayın yankıları devam ederken bu kez Palu belediye meclisinde kriz yaşandı. Alınan bilgiye göre, Palu Belediye Meclis toplantısında belediyenin 2019 yılı faaliyet raporu okunarak oylamaya sunuldu. Ancak oylamada Ahmet Şekerci dışındaki tüm AK Partili Belediye encümenleri muhalefetle beraber oy kullanarak rapora red oyu verdi. Oylamada 7 red, 1 kabul ve 1 çekimser sonucu çıktı.

KENDİ PARTİSİNİN FAALİYET RAPORUNA ONAY VERMEDİLER

AK Partili Meclis üyelerinin kendi yönetimlerindeki belediyenin faaliyet raporuna onay vermemesi gündeme oturdu. AK Partili Meclis Üyelerinin Rapora red oyu vermesi, mevcut Belediye Başkanı Bekir Yıldırım’a tepki olarak yorumlandı.

Kabul edilmeyen raporun Kaymakamlığa, oradan da Valiliğe gönderileceği öğrenildi. Valiliğin görüş belirtmesi ile birlikte rapor Danıştay’a gönderilecek. Danıştay raporu inceledikten sonra kararını verecek.
 

"BELEDİYE BAŞKANI OLMAMI KABULLENEMEDİLER"

Belediye meclis üyeleri tarafından yapılan oylama ile başkan seçilen Bekir Yıldırım yaşananları,  “ başkan olmamı kabullenmiyorlar” diyerek değerlendirdi.

Palu Belediye Başkanı Bekir Yıldırım, Günışığı Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, belediye meclis üyelerinin tutumunu değerlendirdi. Yıldırım, "Benim belediye başkanı olmamı kabullenemediler. Meclis üyeleri bana karşı muhalifler. Basit gerekçelerle faaliyet raporuna onar vermediler" dedi.

Efrayim Ünalan'ın mazbatasının iptal edilmesinin ardından belediye meclis üyeleri arasında başkanlık tartışması yaşandığını ifade eden Yıldırım; "Belediyede bir tane başkan olur. 3-4 tane başkan olmaz. Efrayim beyin mazbatası düştüğü zaman belediye meclis üyeleri birbirine girdiler. Biri dedi ben başkan olacağım, diğeri dedi ben başkan olacağım. Ben de 'aday olmayacağım, kim olursa olsun' dedim. '5 arkadaşımızdan kim olursa olsun' dedim. Bu adamlar ne yaptılar; biri kendine çekti, diğeri kendine çekti. Biri diğerini kabul etmedi. Sonra Parti İl Yönetimi Palu'ya geldi. Herkesin görüşlerini aldı. O adamlar yine aynı. Bana sordular, 'ben olmam' dedim. Beni yine çağırdılar, benim olmamı istediler. Meclis üyeleri bunu kabullenmediler. Dolayısıyla durum bu noktaya geldi.  Ondan sonra yapmadılar." diye konuştu.
 

"BİZİM ALNIMIZ AÇIK"

Belediye Başkanı Bekir Yıldırım Belediyenin çiçek, yemek, çalıştırdığı işçi maaşlılarının onaylanmadığını ifade eti.

2019 Faaliyet raporunda hiç bir sıkıntı olmadığını dile getiren Başkanı Bekir Yıldırım, "Vatandaş bizden hizmet bekliyor. Biz vatandaşa hizmet etmenin gayretindeyiz. İmkânlarımız ölçüsünde hizmetlerimizi yapıyoruz. Çok güzel çalışmalarımız var. Ama meclis üyeleri basit gerekçelerle raporu onaylamadı. Raporda cenazeye, düğünlere gönderilen çiçekler, şoförün maaşı, misafirlere verilen yemek harcamaları da vardı. Bir hastalık oluyor, bir düğün oluyor bir başkan çiçek göndermez mi? Bir başkan bir adamı çalıştırdığı maaşını vermez mi? Bir başkan misafirine yemek yedirmez mi? Bunlara karşı çıkıyorlar. Bunları bahane ederek raporu onaylamadılar.  Bizim alnımız açık. Böyle dava olmaz" ifadelerini kullandı.
 

"ALLAH NE DEMİŞSE O OLACAK"

Başkan Yıldırım, bundan sonraki sürece ilişkin yaptığı değerlendirmede; " Bizim elimizde bir şey yok. Allah ne demişse o olacak. Danıştay'a gidebilir de gitmeyebilir de. Bizim alnımız açıktır. Artık nereye kadar giderse gidecek." dedi.
 

"EFRAYİM BEYLE HİÇBİR SORUNUMUZ YOK"

31 Mart seçimlerinde belediye başkanı seçilen ancak hakkındaki dava nedeniyle YSK tarafından mazbatası iptal edilen Efrayim Ünalan ile herhangi bir sıkıntılarının olmadığını dile getiren Yıldırım, "Efrayim bey seçimi kazanan bir arkadaşımızdır.  Kendisiyle hiçbir sorunumuz yok. Biz beraberiz. Biz arkadaşlarımızı yolda bulmadık. Adam gece gündüz çalışıyor. Palu'ya hizmet etmek için çalışıyor." dedi.
 

BELEDİYEYİ KİM YÖNETİYOR?

Belediyeyi Efrayim Ünalan'ın yönettiği yönündeki iddialara da cevap veren Yıldırım, şöyle konuştu: "Bu iddia yalandır. Efrayim bey elinden geldiği kadar çalışıyor. Biz beraber çalışıyoruz. Bizimle çalıştığı için bize tepki gösteriyorlar. Millet bizden hizmet bekliyor. Biz taş üstüne taş koymanın derdindeyiz. Bizim bunu yapmamız lazım. Kim ne derse desin. Encümen encümenliğini bilecek, başkan başkanlığını bilecek."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol