Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

Kentsel Dönüşümle İlgili Merak Edilen Sorular Bu Merkezde Yanıt Buluyor

Vatandaş ve müteahhitler arasında köprü vazifesi gören merkez sayesinde vatandaşlar, özellikle 24 Ocak depreminin ardından merak ettiklerini, merkezde görevli yetkililer vasıtasıyla öğrenebiliyor.

Kentsel Dönüşüm İletişim Merkezi Koordinatörlerinden Enes Sönmez, kısa adı ELMÜTDER olan Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği tarafından kurulan merkezin faaliyetleriyle ilgili yaptığı açıklamada, önemli bir görev ifa ettiklerini, verilen hizmet sayesinde vatandaşların Kentsel Dönüşüm ile ilgili çok önemli bilgilere sahip olmaya başladıklarını kaydetti.

Kentsel Dönüşüm konusunda ilgili bakanlığın da benzer bir hizmeti verdiğini ancak özelde kendilerinin de bu konuda sorumluluk hissederek böyle bir merkezi hayata geçirdiklerini aktaran Sönmez, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kentsel Dönüşüm sadece 24 Ocak’tan sonra ortaya çıkan bir olgu değil. Ondan önce 6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Yasası çerçevesinde başladı. Depremden sonra daha da hızlandı. Şehrimizde maalesef yaşanan depremden ötürü 14 bin 700 bina yıkılacak. Bu da 30–40 bine yakın konut demek. Konut sahibi vatandaşlarımızın yaşayabileceği olası mağduriyeti giderme ve sorunlarına cevap verebilme amacıyla böyle bir merkezi kurduk. Vatandaşlarımız bu merkez sayesinde Kentsel Dönüşüm sürecine ilişkin bilgi alabiliyor. Merkezi arayan vatandaşlar özellikle şu konu başlıkları üzerinden işlem yaptırıyor; Riskli yapı, riskli alan, kira yardımı, faiz ve kredi destekleri”

Kamuoyunda bilerek ya da bilmeden hatalı bilgi paylaşımlarının çok fazla olduğuna dikkat çeken Sönmez, “Kulaktan dolma bilgilerle yanlış ve geri dönülemez yollara sapanların sayısı her geçen gün artıyor. Her bir vatandaşın kendine özel kentsel dönüşüm sorunları ve durumları var. Bu nedenle bilgiyi doğru kaynaklardan almak gerekiyor. Kentsel Dönüşüm İletişim Merkezimiz, dönüşüm sırasında yaşanılan problemleri ve şikayetlerin de iletebileceği, çözüm yollarının aranabileceği bir merkez. Yıkımdan sonra vatandaş nerede kalacak, kira yardımı kimlere yapılacak, hacizli dairelerin durumu, kaçak yapıların konumu ne olacak, kredi verme süreci nasıl işleyecek. Bu ve buna benzer birçok soruya bu merkezde yanıt bulunabiliyor. Bu merkezi arayan vatandaşların birçoğu almış oldukları hizmetten memnun kaldığını söylüyor. Bu da bizim açımızdan sevindirici bir durum” şeklinde konuştu.

Önümüzdeki süreçte mahalle ziyaretleri de yaparak vatandaşlarla birebir görüşme gerçekleştireceklerinin altını çizen Sönmez, bu önemli hizmeti Elazığ’ın her yerine götürebilme gayreti içerisinde olacaklarını vurguladı.

Kentsel Dönüşüm İletişim Merkezini arayan vatandaşların birçok konuda bilgi sahibi olabileceklerini de hatırlatan Sönmez, “Merkezimize yapılan aramalarda vatandaşlarımız;

-Bulunduğumuz apartman Yeni İmar Planında kaç kat oldu?

- Yeni İmar Planında arsamıza kaç daire veriliyor?

-Arsamızı müteahhide vermek istiyoruz, hangi firmalar bu konuda bize yardımcı olabilir?

-Bütçemize göre ödeme planı oluşturabilir misiniz?

gibi konularda ayrıntılı bilgi alabiliyor” dedi.

Vatandaşlar, Sürsürü Mahallesi Halit Hoca Efendi Bulvarı No: 3‘te hizmet veren Kentsel Dönüşüm İletişim Merkezine 0 541 248 11 23 numaralı telefondan da ulaşılabilecekler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol