Öne Çıkanlar KENT MEYDANI VE YER ALTI OTOPARKI PROJESİ HİZMETE HAZIRLANIYOR Rektör Göktaş Fakülteleri Ziyaret Etti yaz sıcaklıkları YENİCELİ KEMALE ANMA PROGRAMI DÜZENLENECEK Güneş enerjisi ile su ısıtma sistemi satın alınacaktır

Bu haber kez okundu.

Kİ YAKA BİRLEŞTİ

Yeni Kömürhan Köprüsü, Bağlantı Tüneli ile Yolu projesinde son segmentin konulmasıyla köprünün iki yakası birleşti.  Yeni Kömürhan Köprüsünde incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu köprünün son segmentinin kaynağını yaparak, projeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Karaismailoğlu, 660 metre uzunluğundaki köprünün Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri ile Orta Anadolu ve Akdeniz'i birbirine bağladığını belirtti.

ELAZIĞ VE MALATYA ALTYAPI VE ULAŞIM YATIRIMLARIYLA ŞAHLANMAYA HAZIRLANIYOR

340 Milyon Liraya mal olan köprünün ve bağlantı tünelinin sadece Elazığ'a ve Malatya'ya değil bölgedeki 16 şehre fayda sağlayacağını ifade eden Bakan Karaismailoğlu, "Bugün stratejik bir konumda bulunan Kömürhan köprüsünün şantiyesini inceliyoruz. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri ile Orta Anadolu ve Akdeniz'i birbirine bağlayan yollar üzerindeki 660 uzunluğundaki yeni Kömürhan köprüsün çalışmalarına yerinde şahitlik ediyoruz. Elazığ ve Malatya şimdi de altyapı ve ulaştırma yatırımlarımız sayesinde şahlanmaya hazırlanıyor. Türkiye'mizin her noktasını çağımızın gereklerine uygun ulaşım ve altyapı sistemleri ile donatarak bütünsel kalkınma vizyonumuz doğrultusunda yolumuza devam ediyoruz. 18 yıldır Cumhurbaşkanımızın liderliğinde benzersiz bir çaba ortaya koyarak ülkemize toplam 901 Milyon Liralık ulaşım ve haberleşme yatırımı yaptık. daha yapacağımız çok ve büyük projeler var. Bu düşüncelerle milli ulaşım ve altyapı politikası başlığı altında bugüne kadar yapılan işlere değer katacak adımları düzenledik. yine projelerimizi aynı vizyonla devreye aldık . Reform çalışmalarımızı milli ulaşım ve altyapı politikası çerçevesinde bir araya getirerek çalışma planımızı oluşturduk. Bizler ulaşım ve altyapı alanındaki atılımları bir milli mesele olarak kabul ediyoruz. Ülkemizin geleceği için, güçlenmesi için her gün bir kez daha hedeflerimizi büyütüyoruz." dedi.

DÜNYA LİTERATÜRÜNDE DE 4. SIRADA YERİNİ ALDI

Kömürhan Köprüsünün dünya literatüründe 4. sırada yer aldığını vurgulaya Karaismailoğlu, "Projemiz tüm bölgenin kalkınmasına damga vuracak, bölgeye ekonomik canlılık getirecektir. 9 Eylül 2020 tarihinde son segmentin konulmasıyla Kömürhan köprümüzün köprü birleşimi gerçekleşti.  köprünün toplam 42 olan kablo germe işlemlerini bitirerek üst yapı çalışmalarına geçtik. Taşıt trafiğine iki çarpı 2 şeritli hizmet verecek ters Y tipi kule olarak tasarlandı. Tek pilonlu ve orta açıklığının 380 metre olması sebebiyle dünya literatüründe de 4. sırada yerini aldı." diye konuştu.

2021 OCAK AYINDA HİZMETE AÇILACAK

Bakan Karaismailoğlu, "Projemizin bağlantı yollarını köprü ve tünel ikincil işlerini kısa bir süre içinde bitirip 15  Ocak 2021 tarihinde açılışını yapmayı hedefledik. Kömürhan köprüsünün devamında 2400 metre uzunluğundaki çift tüp tünelimizin 2020 yılı sonu itibariyle trafiğe açılması için aydınlatma, havalandırma ve yangın sistemlerine ilişkin imalatlarda son sürat devam ediyoruz. Köprü ve tünelin hizmete girmesiyle birlikte Malatya ve Elazığ arasındaki karayolu ulaşımı daha rahat, daha hızlı ve emniyetli bir şekilde gerçekleşecek. " açıklamasında bulundu.   

Anahtar Kelimeler:
Kİ YAKA BİRLEŞTİ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol