Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk elazığdanhhaberler toki kentsel dönüşüm can kaybı yerelhaber yenıufuk yeniufuk gazetesi

Bu haber kez okundu.

Kırmızı Alan Genişliyor

Elazığ’da Vaka Sayısı Artıyor

Koronavirüsle mücadele Dünya genelinde devam ederken, Elazığ’da vaka sayısındaki artışın devam ettiği öğrenildi.

Şehirdeki vaka sayısı resmi olarak açıklanmasa da hayat ev sığar uygulamasında Elazığ’ın kırmızı alanının giderek genişlediği görüldü.

Türkiye'de koronavirüsle mücadelede 1 Haziran itibarıyla hayata geçen kontrollü normalleşme süreciyle birlikte Elazığ’da vaka sayısındaki artış devam ediyor.

Elazığ’da resmi makamlarda tarafından koronavirüs tanısı konulan hasta sayısı kamuoyuna açıklanmazken, edindiğimiz bilgiye göre Elazığ’daki vaka sayısındaki artış gün geçtikçe devam ediyor.

Şehirdeki vaka sayısı her ne kadar gizemini korusa da hastanelerdeki pandemi servislerinde yoğunluk artıyor.

Sağlık İl Müdürlüğü’ne bağlı ekipler filyasyon çalışmalarıyla beraber karantinalarını sürdürürken vatandaşlardan dikkatli olunmaları isteniyor.

Vaka sayısının her geçen gün arttığı Elazığ’da vatandaşlardan sosyal mesafe, maske ve el hijyeni konularına riayet etmeleri gerektiği ifade edildi.

Bazı şehirlerde belirli periyotlarla vaka sayılarına ilişkin bilgiler veriliyor. Ancak Elazığ’da yaklaşık son 3 aydır vaka sayısına ilişkin herhangi bir açıklama yapılma yapılmazken, Hayat Ev Sığar uygulamasında Elazığ’ın vaka sayılarındaki artış hızı gözler önüne seriliyor. İlk fotoğrafa bakıldığında, Elazığ’ın vaka sayılarındaki düşüklük, koronada riskli alanların daha az bir bölümü kapsadığını gösteriyor. İkinci fotoğrafta ise, alanın daha da genişlediği ve kırmızı alanının daha da büyüdüğü gözler önüne seriliyor.

Ortaya konulan bu son durum, Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ’da da vaka sayılarının artışının devam ettiğini, vatandaşların daha fazla dikkatli ve maske, mesafe ve hijyen kurallarına daha özen göstermesi gerektiğini ortaya koyuyor.

SAĞLIK MÜDÜRÜ ATANMADI

20 günü aşkın bir süredir görevinden ayrılan sağlık müdürü yerine atama yapılmadı. İl sağlık müdürünün ne zaman atanacağı ise bilinmiyor. Şehirde vakalar böylesine artış gösterirken kurum başsız durumda. Müdür yardımcıları ve fedakar sağlık çalışanları ile işler götürülmeye çalışılıyor.

İŞİN YÜKÜ BİRKAÇ SAĞLIKÇININ OMUZUNDA

Fethi Sekin Şehir hastanesinde Pandemi acil serviste büyük zorluklar içerisinde görev yapan sağlık personeli sabahtan giydikleri tulumların içerisinden akşam çıkıyorlar. Bu kadar özveri içerisinde çalışan sağlıkçılar yapılan uygulamadan rahatsız olduklarını ifade ederek, hastanede birçok masada birden fazla kişi çalışıyor.

HALK SAĞLIĞI VAR MI?

Elazığ’da yaşanan felaketlerin ardından gözlerin çevrildiği Halk Sağlığı müdürlüğünü kimse göremedi.

24 Ocak’ta yaşana depremin ardından sahada olması gerek halkla iç içe olması ve bilgilendirmesi gereken halk sağlığı birimi görülmedi. Akabinde yaşanan Pandemi sürecinde de Halk sağlığı görülmedi.

Şimdi soruyoruz Elazığ’ın halk sağlığı müdürü kim? Ve bu birim ne iş yapar ya da ne işler yapıyor. Bilen varsa söylesin.

 

 

Anahtar Kelimeler:
Kırmızı Alan Genişliyor

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol