Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI suriye ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI

Bu haber kez okundu.

Lösemi Hastası Genç Kız Yardım Bekliyor

Daha çocuk yaştayken lösemi hastalığının pençesine yakalanan Merve’ye ilk teşhis 2015 yılında Fırat Üniversitesi Araştırma Hastanesinde konuldu. Arpacı Fırat Üniversitesi Hastanesinde 2 yıl boyunca Lösemi ile savaşarak tedavi gördü.

HASTALIK TEKRAR NÜKSETTİ

2017 yılında tedavisi tamamlanmak üzereyken genç kızın çok sevdiği abisi epilepsi hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti.

Abisini kaybetmenin acısı derinden hisseden ve yıllarca o acıyı unutamayan Merve’nin Lösemi hastalığı geçtiğimiz mayıs ayında tekrar nüksetti.

İLİK NAKLİ ŞART

Hastalığın yeniden nüksetmesi ile tekrar tedavisine başlanan genç kız Malatya’da bulunan Turgut Özal Üniversitesi Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Hastanede yoğun bir tedavi süreci gören genç kız çektiği video ile tedavi sürecinde yaşadığı acıları anlatarak Tüm Türkiye’den yardım istedi.

“AİLEM BENDEN SAKLADI”

Hastalığından kurtulmak istediğini söyleyen Merve Arpacı, "Hastalığımdan kurtulduğumu düşünüyorken tekrar rahatsızlandım.

Fırat Üniversitesi Hastanesine başvurduğumda ise aileme ilik nakli gerekiyor diye söylemişler. Ailem bunu benden kesin bir şey olmadığı için sakladı. 10 günlük bir ilaç tedavisine başladım. İlaçlar ağırdı idi 10 gün bana 10 yıl gibi geldi. Morali bozulan insanlardan olmadım. Çünkü umudum var. Umudu olanın morali bozulmaz.. Ne olur yardım edin bana. İlik nakli şart. Yoksa bu ilaçları kullanmaya devam edeceğim. İlaçlar çok zor kullanılması." ifadelerini kullandı.

“İLİK NAKLEDİLMESİ GEREKİYOR”

Günışığı Gazetesi'ne konuşan Merve'nin babası Yılmaz Arpacı, “18 yaşındaki kızım ilik kanseri dört sene önce hastalığını öğrendim o zaman 16 vatandaşımız ilik için gönüllü oldu. Fakat uyuşmadı rahmetli abesi sağ iken ilik tutuyordu. İlik vereceği zaman doktor şu anda gerek kalmadığını söyleyerek bizi eve gönderdi. Bu ramazan ayında tekrar kızım rahatsızlandı şu anda hala tedavi görüyor tekrar ilik nakledilmesi gerekiyor.” dedi.

“TEKRAR EVLAT ACISINI YAŞAMAK İSTEMİYORUM”

Tek isteğinin kızının hastalıktan kurtulması olduğunu söyleyen Arpacı; "Bize acil ilik nakli gerekiyor diyen acılı baba sözlerine şöyle devam etti; “Buradan sizin aracılığınızla bütün Elâzığ ve dışardaki vatandaşlara seslenmek istiyorum.

Tek istediğim kızımın bu hastalıktan kurtulması daha önce evlat acısı yaşadım tekrar evlat acısını yaşamak istemiyorum.” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol