Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk elazığdanhhaberler toki kentsel dönüşüm can kaybı yerelhaber yenıufuk yeniufuk gazetesi

Bu haber kez okundu.

Mevlid-i Nebi Haftası Başlıyor

İşte bu hafta alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimizin örnekliğini ve insanlığa sunduğu değerleri anlamayı, toplumumuzun her kesimine ve tüm insanlığa anlatmayı ve tanıtmayı, günümüz problemlerine Peygamber Efendimizden referanslarla çözüm üretmeyi ve milletimiz de var olan Peygamber sevgisini pekiştirmeyi amaçlayan bir haftadır.” şeklinde konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hafta ile ilgili olarak her yıl yeni bir temanın belirlendiğini aktaran Müftü Aydın; “ 2020 yılı Mevlid-i Nebi Haftası teması Başkanlığımız tarafından “Peygamberimiz ve Çocuk” olarak belirlenmiştir" dedi.

“ELAZIĞ MÜFTÜLÜĞÜ OLARAK BU HAFTA BOYUNCA BAZI ETKİNLİKLER YAPACAĞIZ”

Hafta boyunca İl Müftülüğü olarak yapacakları etkinlik ve programlarla ilgili de bilgiler veren Müftü Aydın; “Elazığ Müftülüğü olarak bu hafta boyunca bazı etkinlikler yapacağız. Şimdi o etkinlikleri siz değerli basın mensuplarıyla ve Elazığ halkı ile paylaşmak istiyorum.

Allah nasip ederse yarın bir konferansımız var Ankara'dan Teftiş Kurulu Başkanımız Muhterem hocamız Fatih Karacabey gelecekler. Yarın Edibe Can Konferans Salonu’nda saat 19:00’da konferansımız başlayacak ve yerel televizyonlar aracılığıyla imkânlar nispetinde canlı olarak verilecektir. Tabii salgın hastalık dönemi olduğu için pek fazla kardeşimize davet edemiyoruz. Onlara basın yoluyla, televizyon aracılığıyla ve diğer sosyal medya aracılığıyla kardeşlerimize programı başvuracağız. Bunun dışında Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle televizyon, radyo programlarımız olacak, sosyal medya üzerinden canlı yayın bağlantılarınız olacak. Geçen hafta yaptığınız gibi bu hafta da Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle yine bir konteyner kentimizde kardeşlerimize Peygamber Efendimiz’in mevlidine hürmeten bir ikramımız olacak. Şehit ailelerini davet etmek suretiyle şehitlikte Kur'an-ı Kerim okuyup şehitlerimizi rahmet ve minnetle şükranla yâd edeceğiz. Cami temeli atılacak, 4-6 yaş Kur'an kurslarımız yapıldı yeni açıldı onların açılışını yapacağız. Elazığ'da ilk defa bir sala yarışması düzenliyoruz. Bildiğiniz gibi Elazığ'da Sala bir başka verilir, Harput Salası yürekleri titretir. Bu vesileyle çok güzel Sala veren kardeşlerimizin de ortaya çıkması açısından biz Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle bir sala yarışması düzenleyeceğiz ve bu ödüllü olacak.

Sevgi evlerini ziyaret edeceğiz, yine bu hafta münasebetiyle 100 yetim çocuğumuzu bu daha fazla olabilir çocuklarımızı giydireceğiz onları sevindireceğiz. Okullarımızda Veda Hutbesi ezbere okuma yarışması ödüllü olarak düzenleyeceğiz. Kur'an kurslarımızda bilgi yarışması düzenleyeceğiz. Engellilere ve diğer kesimlere yönelik bazı faaliyetlerimiz olacak. Mevlid-i Nebi Haftamızın hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum. Siz değerli basın mensuplarına ve bizi dinleyen El-Aziz şehrinin Aziz insanlarına, Elazığ hakkına saygı ve hürmetlerimi arz ediyorum” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol