Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yenıufuk yeniufuk gazetesi yerelhaber

Bu haber kez okundu.

MİLLİ EĞİTİM SAHİPSİZ

Tüm Eğitim Çalışanları Şube Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Akturan, Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hizmet binası sorununun biran önce çözülmesi gerektiğini bildirdi.

Akturan, yaptığı açıklamada, Elazığ'da yaşanan deprem sonrası İl Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binasının hasar gördüğünü, kuruma kalıcı veya geçici hizmet binası tahsisiyle ilgili girişimlerin yetersiz kaldığını söyledi.

Çalışanların ve vatandaşların rahat ulaşabileceği hizmet  binası konusunda şehrin ileri gelenlerince hiçbir girişimde bulunulmadığını, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün sahipsiz bırakıldığını ifade eden Akturan, "Özellikle müdürlük bünyesinde görev yapan eğitim çalışanlarının kabul etmediği  Cumhuriyet mahallesinde bulunan Cemil Meriç Fen Lisesi pansiyonuna taşınmışsından şikayetçi olmuştur. 

Uzun süre Hükümet konağında hizmet veren İl Müdürlüğü sonrasında sırasıyla eski Adliye binasına ve oradan da  sendikamızca karşı çıkılan depreme dayanıklılığı olmayan eğitim çalışanlarının canlarını tehlikeye atılacağını söylememize rağmen dönemin  İl Milli Eğitim müdürü ve idarecilerince dikkate alınmayan taleplerimiz sonrası istasyon caddesinde yer alan eski tekel binasına taşınarak adeta çalışanların canları hiçe sayılmıştır. İlimizde yaşanan 24 Ocak depreminin ardından  hizmet binası ağır hasar almış ve bizim daha önceki haklı taleplerimizi bir kez daha kanıtlamış oldu." dedi.  

BAŞKAN AKTURAN, ÇALIŞANLAR 4 ARAÇ DEĞİŞTİREREK İŞE GELİP GİDİYORLAR

Başkan Akturan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binasının fiziki şartlarının yetersiz olduğunu, elektrik hatlarının kalitesiz ve yetersiz olması nedeniyle klima ve soğutucuların kullanılamadığını, ulaşım konusunda sorunlar yaşadığını belirterek, Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yıllardır çözüme kavuşmayan hizmet binası sorununun bir an önce çözümlenmesi konusunda gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini aktardı.

Akturan, "Öncelikle  Milli eğitime devredilen eski Devlet Hastanesi'nin onarımı yapılarak kalıcı bir bina haline getirilerek  İl Milli Eğitim Müdürlüğünün burada hizmet vermesi yada , ikinci seçenek olarak çalışanların ve halkımızın tek araçla ulaşabilecekleri yeni bir arsa üzerine hizmet binasının yapılması olmalıdır.

Yıllardır çözme kavuşması noktasında duyarsız kalan ilimizin yetkililerini ,milletvekillerini, siyasi parti  başkanlarını, sivil toplum kuruluşlarını ve diğer sendikaları  ortak hareket etmeye davet ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol