Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

Müftü Aydın, Palu İlçesini Ziyaret Etti

Ziyaretine Palu İlçe Müftülüğü ile başlayan Müftü Aydın’ı ilçe Müftüsü Ayet Usta karşıladı. Müftü Usta’dan müftülük faaliyetleri ile ilgili bilgiler alan Müftü Aydın daha sonra Hacı Sadi Etkeser Camii’nde merkezde görev yapan cami görevlileri ile bir araya geldi.

“VAZİFEMİZE DÖRT ELLE SARILMAK ZORUNDAYIZ!”

Cami görevlileri ile yaptığı toplantıda önemli konulara değinen Müftü Aydın; “Hizmet aşkı ile dolu ve gayretli çalışmalar yaparak yüce dinimiz İslam’a ve aziz milletimize hizmet etmemiz gerekiyor. Kur’an ve sünnetin ışığında yürüteceğimiz cami ve Kur’an kursu faaliyetlerimiz bizlerin en önemli vazifesidir. Bu güzel vatanda ve Devletimizin sağladığı özgürlük ortamında Din-i Mübin-i İslam’a ve vatandaşlarımıza hayırlı hizmetler sunmak ve onlara rehberlik etmekten daha büyük bir şeref olamaz." dedi.

PROTOKOL ZİYARETLERİNDE BULUNDU

Müftü Aydın daha sonra İlçe Müftüsü Ayet Usta ile birlikte protokol ziyaretlerinde bulundu.

Bir ay önce Palu İlçe Kaymakamlığına atanan Tayfun Deli’yi makamında ziyaret eden Müftü Aydın yeni görevinde başarılar diledi. Samimi bir ortamda geçen ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Kaymakam Tayfun Deli ise üç ay önce İl Müftülüğü görevine başlayan Müftü Aydın’ı tebrik ederek, hayırlı olsun dileklerini iletti.

Müftü Aydın daha sonra Palu Cumhuriyet Savcısı Muhammed Salih Bayar’ı ziyaret ederek, tanışmanın ardından bir müddet sohbet etti.

Hükümet Konağı’ndan ayrılarak Palu Belediyesi’ne geçen Müftü Aydın burada Başkan Bekir Yıldırım tarafından karşılandı. Efrayim Ünalan’ın da hazır bulunduğu ziyarette Palu İlçesi’nin tarihi ve bugünü konuşuldu. Başkan Bekir Yıldırım Müftü Aydın’ın ziyaretinden dolayı memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Belediye ziyaretinin ardından hep birlikte Merkez Hacı Ali Uğur Camii’ne geçen heyet burada öğle namazını eda etti. Müftü Aydın kıldırdığı namaz sonrası cemaatle bir müddet sohbet etti.

TARİHİ MEKANLARI ZİYARET ETTİ

Daha sonra Palu’nun tarihi mekanları ve türbelerini ziyaret eden Müftü Aydın’a Kaymakamlık görevlisi Faruk Saylan rehber olarak eşlik etti. Faruk Saylan’dan Palu’nun binlerce yıllık tarihi mekanları hakkında bilgiler alan Müftü Aydın, “Palu’ya hayran kaldığını belirterek; “Tarihi milattan önce 5000 yıllarına kadar dayanan ve Bizans’tan sonra Türklerin egemenliğine geçen kadim medeniyet izleri dolu bir ilçemiz. Bizans hakimiyeti sonrası Emeviler, Abbasiler gibi değişik kültürlere sahne olmuş ve bu medeniyetlerin kültür hazinelerine beşiklik yapmıştır.

Türk akınlarının başlamasıyla birlikte Çubukoğulları, Artukoğulları Beyliği ve Anadolu Selçuklu Devleti bölgeye hakim olmuştur. Daha sonraları İlhanlılar, Dulkadiroğulları ve Akkoyunlular’ın hâkimiyeti altına giren Palu, Çaldıran Zaferi’nden sonra Cimşid Bey’in yönetiminde Osmanlı Devleti topraklarına katılmıştır.  Murat Nehri üzerinde bulunan kalesi, köprüleri, camileri, külliyeleri ve türbeleri ile tarihin silinmez izlerini taşıyan Palu’da ağırlıklı olarak Selçuklu ve Osmanlı medeniyetinin damgasını taşıyor ve burada nice İslam aliminin kabirleri bulunuyor.

Bugün burada bu tarihi mekanlarda yüce dinimiz İslam için büyük mücadele vermiş evliya, süleha ve şühedanın türbelerini ziyaret ederek tarihimize şahitlik ederek onlara dua edip onların ruhaniyetlerinden feyiz aldık. Rabbim bizleri de onların yolundan giden kullarından eylesin” dedi.

BEYHAN ZİYARETİ

Restorasyonu tamamlanma noktasına gelen Palu Ulu Camii’ni de inceleyen Müftü Aydın burada ikindi namazını kıldıktan sonra Beyhan Beldesi’ne geçti.

Beyhan İstasyon Mahallesi Camii’ni ziyaret eden Müftü Aydın akşam namazının ardından Beyhan Belediye Başkanı Hüseyin Aydın’ı ziyaret etti. Müftü Aydın okuduğu aşr-ı şerefin ardından yeğeni vefat eden Beyhan Belediye Başkanı Aydın’a başsağlığı temennilerini iletti ve Merhum Fırat Ateş için dua etti.

İl Müftümüz Selami Aydın; burada salgın hastalık nedeniyle taziye ziyaretlerinin toplu olarak yapılmaması ve tedbirlere uyulması gerektiğini hatırlatarak inceleme ve ziyaretlerini tamamladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol