Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

Müftü Aydın Sivrice'yi Ziyaret Etti

İlçe Müftüsü Fecri Han tarafından karşılanan Müftü Aydın, ilçedeki cami, Kur’an kursu ve müftülük personeli hakkında bilgiler aldı.

Depremde ağır hasar alarak yıkımı gerçekleştirilen ve yeniden inşasına başlanan Merkez Camii hakkında bilgiler alan Müftü Aydın, TOKİ tarafından yeniden inşa edilen caminin 3 ay içinde ibadete açılacağını müjdeledi.

Daha sonra yıkımı yapılan Azot (Tugsaş) Camii’ne giden Müftü Aydın ilçe Müftüsü Fecri Han’dan cami ile ilgili bilgiler aldı.

İlçe merkezinde bulunan Hazar 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nu gezerek sınıfları inceleyen Müftü Aydın daha sonra Sivrice İmam Hatip Ortaokulu’na bir ziyaret gerçekleştirdi.

Okul Müdürü Sertaş Güzel’e yeni eğitim-öğretim yılını hayırlı olması temennisini ileten Müftü Aydın Sivrice ziyareti sonrası yaptığı açıklamada; “24 Ocak’ta Sivrice merkezli meydana gelen depremde en çok hasar alan yer bu güzel ilçemiz oldu maalesef. Bugün ilçemizi ziyaret ederek depremin verdiği tahribatı bizzat gördüm. 6.8 büyüklüğündeki deprem tüm binalar gibi camilerimize de büyük hasar vermiş.

İlçe müftümüzden aldığım bilgilere göre merkezde 3, köylerde ise toplam 17 camimiz ağır hasar almış.

Yıkılan camilerimizin yeniden inşası için biz elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz inşallah.

Bilindiği üzere Devletimiz ilk günden itibaren depremin yaralarını sarmak için seferber oldu. Yıkılan kamu binalarıyla birlikte vatandaşlarımızın da yaralarının sarılması için Devlet-Millet dayanışması ile önemli merhaleler kaydedildi.  

Rabbimden niyazım odur ki böylesi felaketlerden bizleri muhafaza buyursun. Bu vesile ile depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.” İfadelerine yer verdi.


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol