Öne Çıkanlar TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK istihdamdır… BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR Sıcaklıklar Yükseliyor

Bu haber kez okundu.

Müftü Aydın Ziyaretlerini Sürdürüyor

TADIM ESKİ CAMİ İBADETE AÇILDI

Tadım’da eski caminin yerine, Diyanet İşleri eski Başkanı Prof. Dr. Süleyman Ateş’in teşvikleri ile yaptırılan camiyi gezen Müftü Aydın, caminin hayırlı olmasını temenni ederken, başta Süleyman Ateş olmak üzere emeği geçenleri tebrik etti.

Merkeze bağlı Tadım köyünün höyük ve kalesiyle M.Ö 800 yıllarına kadar uzanan geçmişi içinde barındırdığını belirten Müftü Aydın, öğle namazını burada kıldı ve ibadete açılan caminin ihtiyaçları hakkında Prof. Dr. Ateş’in kardeşi Yavuz Ateş’ten bilgiler aldı..

MÜFTÜ AYDIN KOVANCILAR İLÇESİNİ ZİYARET ETTİ

Daha sonra Kovancılar ilçesine geçen Müftü Selami Aydın’ı ilçe Müftüsü Ahmet Bulut karşıladı.

Müftü Bulut’tan ilçede yürütülen faaliyetler hakkında bilgiler alan Müftü Aydın daha sonra depremde hasar alarak ibadete kapatılan Kovancılar Merkez Meydan Camii ve Yeni Cami’de incelemeler yaptı. Her iki cami ile ilgili olarak yapılması gerekenler hususunda görüş alış-verişinde bulunuldu.

Müftü Bulut ile birlikte ilçe kaymakamlığına geçen Müftü Aydın Kovancılar İlçe Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu’nu makamında ziyaret etti. Kaymakam Karaloğlu ile bir müddet sohbet eden Müftü Aydın buradan Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar’a iade-i ziyarette bulundu.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaret sonrası Müftü Aydın sırasıyla; Kovancılar Cumhuriyet Savcısı, İlçe Emniyet Müdürü ve İlçe Jandarma Komutanı’nı ziyaret etti.

VALİ FAHRİ BEY KÖYÜ CAMİİ’NİN TEMELİ ATILDI

Ziyaretlerin ardından Kovancılara bağlı Vali Fahri Bey Köyü’ne giden Müftü Aydın burada köyün ismini taşıyan caminin temel atma törenine katıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törene İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı ile birlikte protokol iştirak etti.

Yapılan konuşmaların ve kurban kesiminin ardından Müftü Aydın tarafından dua yapıldı ve Vali Fahri Bey Köyü Camii’nin temeline ilk harç döküldü.

Temel atma töreni sonrası köy meydanında vatandaşlar ile bir araya gelen Müftü Aydın onlarla sohbet ederken, çocuklara da çeşitli hediyeler vermeyi ihmal etmedi.

Yaşlı bir vatandaş Müftü Aydın’a köyün ismi ile ilgili olarak şunları anlattı; “1928-1930 yıllarında Elazığ Valisi olan Fahri Karakaya köy gezilerinde bu köye yakın bir yerde rahatsızlanır ve köylüler ona yardım edip hastaneye kaldırırlar. Ancak Vali o hastalık neticesinde vefat eder. Vefat etmeden önce köylülerin ona gösterdiği himmet ve destekten ötürü o köyün ismini ‘Vali Fahri Bey’ olarak verilmesini Vali beyin kendisi vasiyet eder. O vasiyete istinaden köyümüze bu isim verilmiş”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol