Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yerelhaber  elazığ yenıufuk yeniufuk gazetesi

Bu haber kez okundu.

Müftülük'ten Peygamberimiz ve Çocuk Konulu Konferans

Bu çerçevede DİB Rehberlik ve Teftiş Başkanı Fatih Mehmet Karaca bir konferans verdi.

Edibe Can Müftülük Sitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen "Peygamberimiz ve Çocuk" konulu konferansa İl Valisi Erkaya Yırık, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

İstiklal Marşı’nın ardından "Peygamberimiz ve Çocuk" konulu konferans İl Müftü Yardımcısı Özer Cömert’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

MÜFTÜ AYDIN: “ÇOCUKLAR AİLENİN YANI SIRA MİLLETLERİN VE TOPLUMLARIN GELECEĞİ İÇİN DE ÖNEMLİ BİR YER TEŞKİL ETMEKTEDİR”

Konferansın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Aydın; Peygamberimizin alemlere rahmet olarak gönderildiğini belirterek;

“Asırlardır İslam'ın sancaktarlığını yapan, tarihin akışına yön veren, geniş coğrafyalarda medeniyetler inşa etmiş aziz bir milletin evlatları olarak en çok O’na hürmet eder, en çok hasretle O’nu özler, sözlerin en güzeli ile en çok O’nu anarız. Şiirlerin en güzelini O’nun için yazar O’nun için okuruz. O’na hürmeten ordumuza Peygamber Ocağı, askerimize Mehmetçik deriz.

Saygıdeğer misafirlerimiz Diyanet İşleri Başkanlığımız bu seneki Mevlid-i Nebi Haftası temasını “Peygamberimiz ve Çocuk” olarak belirlenmiştir. Bu vesile ile hafta boyunca insanlık için her konuda örnek olan Peygamber efendimizin insanın şahsiyet oluşumunda en etkili dönem olan çocukluk dönemine ait tavsiye ve uygulamalarının, dünya hayatının süsü olan çocuğa yönelik yaklaşımını anlamaya çalışacağız. Çocuklar ailenin yanı sıra milletlerin ve toplumların geleceği için de önemli bir yer teşkil etmektedir. İnanç ve medeniyet değerlerine bağlı yetiştirilen çocuklar içinde yaşadıkları toplumun ve milletlerin sağlam temeller üzerinde yükselmesine vesile olacaktır. Bu vesile ile Mevlid-i Nebi Haftası’nın hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum. Teşriflerinden dolayı başta Sayın Valim olmak üzere hepinize hürmetlerimi arz ediyorum”

VALİ YIRIK: “RABBİM BİZLERİ DE O’NUN AHLAKI İLE AHLAKLANMAYI NASİP EYLESİN”

Bir selamlama konuşması yapan Vali Erkaya Yırık ise Peygamberimizin en güzel ahlak üzere gönderildiğine dikkat çekerek şöyle konuştu.

Fahri Kainat, Server-i Alem, iki cihan güneşi Peygamber Efendimizi bugün anıyoruz. Bir hafta gibi kısa bir sürede O’nu anlatmak mümkün değildir. O en güzel ahlak üzere gönderilmiş bir peygamberdi. Rabbim bizleri de O’nun ahlakı ile ahlaklanmayı nasip eylesin. O’nun her tavrı, her vasfı ve her ahlakı bizim için örnektir. Çocuk sevgisi de aynı şekildedir. Bu akşamın hürmetine Peygamber Efendimiz’in şefaatine nail olmayı temenni ediyorum.”

KARACA: “İSLAM DÜŞMANLIĞININ ZİRVE YAPTIĞI BİR DÖNEMDE PEYGAMBER EFENDİMİZİ TANIMA, ANLAMA BİZİM İÇİN ÇOK DAHA ÖNEMLİ HALE GELMİŞTİR!”

2020 yılı Mevlid-i Nebi Haftası temasının, “Peygamberimiz ve Çocuk” olduğunu belirten Fatih Mehmet Karaca; “Dünyanın kurulmasından bu tarafa geçen süre içerisinde Hak ile batılın savaşı kıyamete kadar hiç bitmeksizin devam etti, devam edecek. İnsanoğlunun yaratılışından itibaren neredeyse şeytanın hilesi ve vesveseleriyle Allah'a karşı mahlukatı isyana çağırmak, Allah'ın razı olmadığı bir hayatı yaşamak üzere yeryüzünde bozgunculuk çıkarmak isteyen batıl temsilcileri Hakk’ın temsilcileri ile mücadele edip durdular.  Günümüzde ayyuka çıkan İslam ve Peygamber düşmanlığı bunun bir sonucudur. İslam düşmanlığının zirve yaptığı bir dönemde Peygamber Efendimizi tanıma, anlama bizim için çok daha önemli hale gelmiştir.” dedi.

“ÇOCUKLAR DÜNYAYA GELDİKLERİ ZAMAN HAKLARIYLA BİRLİKTE GELİYORLAR”

Bu yıl Mevlid-i Nebi Haftası temasının “Peygamberimiz ve Çocuk” olarak belirlendiğini belirterek konuşmasına başlayan Karaca; “Peygamberimizin çocuklarla ilişkileri nasıldı ve onlara nasıl davranırdı? Çocuk Peygamberimiz için ne ifade ediyordu? Bir çocuğun eğitimi ile nasıl ilgilenirdi? gibi soruları sorup hafta boyunca bu konuyu anlama ve anlatma gayreti içinde olacağız inşallah.”

Çocuklar dünyaya geldikleri zaman haklarıyla birlikte geliyorlar. Onlar hakları ile beraber dünyaya gelirken, bizlerde anne ve babalar olarak çocuklarımıza kaşı görev ve sorumluluklar üstlenmiş oluyoruz.

Anne ve babalar olarak bu görevleri nasıl yerine getireceğimiz konusunda Rabbimizin emirlerini ve Peygamberimizin uygulamalarını göz önünde bulundurarak hareket edilmesi gerektiğinin altını çizen Karaca; “Peygamberimiz nasıl bir metot uyguladıysa bizler de çocuklarımızı öyle yetiştireceğiz. Onları en güzel şekilde yetiştirip böylece, devletimizin, milletimizin, dinimizin ve insanlığın hizmetine sunacağız.” şeklinde konuştu.

Yaklaşık bir saat süren ve ilgi ile takip edilen konferansın ardından protokol tarafından çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol