Öne Çıkanlar BAŞKAN ÖZDOĞAN: ŞEKERİNDE TADI KAÇTI Kalman: Konteyner Kentlerde Kalan Depremzedeleri Derhal Konutlara Yerleştirin ELAZIĞMALATYA HATTINDA AFET MÜDAHALE MERKEZİ KURULACAK Milletimizin Hür İradesine Zincir Vurulamayacağının İlanıdır… İşçi Alacaklarının Tahsili İmkansız Hale Gelecek

Bu haber kez okundu.

Mukabele Programı Yeniden Başladı

ile birlikte imam hatip ve müezzin kayyımlar katıldı.

Her gün ikindi namazı öncesi okunacak olan mukabele programının yeniden başladığını belirten İl Müftüsü Selami Aydın ilk Kur’an-ı Kerim tilavetini kendisi yaparak açıklamada bulundu.

AYDIN: “KUR’AN’I DİNLEMEYE HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA İHTİYACIMIZ VAR"

Elazığ’da 7 yıl önce başlatılan bu geleneğin devam ettirilmesinin önemine işaret eden Müftü Aydın şu ifadelere yer verdi; “Bizi bu günlere kavuşturan Rabbimize sonsuz hamd-u sena ediyorum.

Bu tarihi İzzetpaşa Camimizin önünden bütün kardeşlerimize Elazığ halkına ve bizi dinleyenlere selam olsun.

Bugün hayırlı bir işe başlıyoruz. Daha önce Elazığımızda 7 seneden beri merkezi sistemden okunan mukabele geleneği deprem nedeniyle inkıtaya uğradı.

Bugün besmele çektik ve bu güzel geleneğini Allah'ın izniyle başlatmış olduk. Görevlendirdiğimiz çok değerli hafızlarımız her gün ikindi namazından bir saat önce Kur'an-ı Kerim okuyacaklar.

Camilerimizden merkezi sistemle evlerden ise FM 106.4 frekansından canlı olarak okunan mukabele dinlenebilecek. Kur'an hidayet kaynağımızdır, Kur'an nurdur, Kur'an rahmettir.

Biliyorsunuz Erzurum'da 500 yıldır okunan binbir hatim geleneği var.

Doğal afetlerden, savaşlardan, salgın hastalıklardan korunmak maksadıyla Pir Ali Baba tarafından başlatılan ve hafızların atların üzerinde diğer kardeşlerimizin de camilerde okuduğu bir Kur'an okuma geleneği var.

Elazığımızda da böyle bir geleneğin daha önceden başlatılması çok güzel bir şey.

Burası muhafazakâr bir yer dolayısıyla kardeşlerimiz Kur'an-ı Kerim okunduğu zaman dinlerler hürmet ederler.

Ben şu anda burada bulunan ve mukabele okuyacak olan hocalarımıza teşekkür ediyorum.

Allah kendilerinden ve dinleyenlerden razı olsun.

Bugün başlattık ve devam edecek ve hatimler bittiği zaman duaları yapılacak inşallah. Kur’an’ı dinlemeye her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Dolayısıyla bir salgın hastalık sürecinden geçerken hepimizin duaya ve Allah'a yalvarmaya ihtiyacımız var.

Bu arada tedbirlere dikkat edeceğiz, maskemizi takacağız, temizliğe daha fazla riayet edeceğiz, kalabalıklarda bulunmayacağız ve bu salgın hastalığı hep beraber atlatacağız inşallah.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol