Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK suriye MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI

Bu haber kez okundu.

Özeren: “Teşvik Yasası Tekrar Gözden Geçirilmeli”

Özeren, Elazığ'ın 6.Bölge Teşvik paketinden çıkarılarak 4.Bölge kapsamına alınacak olmasının, sıkıntılı süreç geçiren Elazığ'ı daha da sıkıntılı bir duruma sokacağını söyledi.

OSB'lere yapılan yatırımların 6. Bölge teşviklerinden yararlanmasını sağlayan uygulamanın sonlandırılmasının, Elazığ ve bölgedeki yatırımları ciddi anlamda etkilemesinden endişe duyduklarını belirten Özeren, "İlimizde başta tekstil olmak üzere birçok sanayi sektörü alanında yatırım yapan yatırımcıları İlimize çeken en önemli unsurlardan bir tanesi 6. Bölge teşvikleri olmuştur.

Özellikle emek yoğun sektörler için son derece cazip teşvikler sunan 6. Bölge destekleri, Elazığ’ın 4. Bölge olarak kalması durumunda bölgeye gelecek olan yeni yatırımlar sekteye uğrayacak ve OSB'le cazibesini yitirecek. 24 Ocak Depreminin izleri henüz  silememişken, Dünyada yaşanan küresel salgın ve onun yaratmış olduğu ekonomik daralmanın, şehrimize etkisi oldukça fazladır.

İlimize yapılacak yatırımları akamete uğratacak yeni teşvik yasası ile de karşı karşıya kalmamız hepimizi derinden üzmektedir.

MÜSİAD Elazığ olarak alınan kararın gözden geçirilmesi ve mevcut durumun Hazine ve Maliye Bakanlığımıza ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın bu kararı yeniden gözden geçirmelerini ve gerçekte daha fazla teşvik bekleyen ilimiz ve bu değişiklikten olumsuz etkilenen bölgemizdeki diğer illerin yaşadığı hayal kırıklığının giderilmesini istiyoruz.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol