Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA

Bu haber kez okundu.

Pandemi Çağrı Merkezi 7 Gün 24 Saat Görev Başında

Merkezin 7 gün 24 saat Koronavirüs salgınıyla ilgili vatandaşlardan gelen talep ve soruları cevaplandırdığını belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, "Mesai kavramı gözetilmeden, 7/24 saat hizmet vermekte olan Pandemi Çağrı Merkezimizde iki hekim olmak üzere her gün 12 çalışan personelimiz görev yapmaktadır. Bu çalışanlar arasında ilimiz valiliği tarafından görevlendirilen Milli Eğitim Müdürlüğü personeli  öğretmenlerimiz de  bulunmakta ve bizlere destek vermektedirler. 0-424-606 27 90 no’lu telefon hattı ile hizmet veren merkezimizde görevli çalışanlarımız tarafından evde takipli Covid pozitif hastalar veya temaslı vatandaşlarımıza daha kısa sürede ulaşmak, bilgilendirmek ve izolasyonda kalmalarını sağlamak, karantina süresi hakkında bilgilendirmek, test ve covid ilaç taleplerini karşılamak, test sonucu öğrenme ve hastaneye nakil taleplerinin değerlendirilmesi yanında gerekli durumlarda evlerinde hekimlerimizce muayeneleri gibi konularda yardımcı olmaktayız.

Bununla birlikte karantinada bulunan hasta ve temaslıların kurallara uyup uymadıkları, şikayetleri, ilaç kullanımları ve izlemleri periyodik olarak çağrı merkezimiz tarafından takip edilmektedir.

Çağrı Merkezindeki arkadaşlarımız vatandaşlarımızdan gelen talep ve soruları cevaplamakta ve gerekli durumlarda ise sorunu müdürlüğümüzdeki ilgili hizmet başkanlarımıza ve yöneticilerimize ileterek, yardım almakta ve vatandaşlarımıza geri dönüş yapmaktadırlar. Amacımız pandemi konusunda halkımıza danışmanlık yapmak, sorularına yerinde cevap vererek, riske atmamaktır.

Bu doğrultuda her türlü önleyici tedbiri almaya devam ediyoruz.

Pandemi Çağrı Merkezimiz de bu tedbirlerin bir parçası olarak hizmete girmiştir.

Vatandaşlarımız çekinmeden istedikleri saate bizleri rahatlıkla arayabilirler. Ancak şunu da özellikle belirtmek istiyorum ki çağrı merkezimiz 112 acil çağrı merkezi olmayıp, sadece pandemi konusunda hizmet vermekteyiz. 

Bu vesile ile burada tekrar vatandaşlarımıza çağrıda bulunarak, pandemi sürecinde sağlık çalışanlarımıza yardımcı olmalarını istiyoruz.

Kuralara uyarak bu süreci vatandaşlarımız ile birlikte başarılı bir şekilde atlatacağımızdan şüphemiz yoktur.

Gerekmedikçe kalabalık ortamlara girilmemesi, sosyal mesafe, maske ve temizlik kurallarına uyulması en geçerli tedbir olarak mücadelemize çok önemli katkı sağlayacaktır." dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol