Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu haber kez okundu.

Prof. Dr. Enver Özdemir, Dicle Üniversitesi’ne Rektör Adayı

Prof. Dr. Enver Özdemir, yaptığı açıklamada "1993-2004 yılları arasında mensubu olmaktan gurur duyduğum ve beni Kyoto Üniversitesi Mezuniyet Sonrası Tıp Fakültesinde Üronkoloji konusunda doktora yapmakla görevlendiren üniversitemden ve kadim şehir Diyarbakır'dan ayrılmak zorunda kaldım. Ancak yakın dostlarımın bildiği ve takdir ettiği gibi gönül bağımı devamlı taşıdım. Üniversitenin kuruluş felsefesindeki gibi, bilimsel faaliyetlerin merkez üssü haline getirilmesi ve yine, milli ve manevi değerlerimize bağlı bilim insanlarının yetişmesine zemin hazırlamak için geceli gündüzlü çalışma azim ve kararındayım. Bu hususta gerekli bilgi, birikim, enerji ve heyecana sahibim. “Teknokente tematik hüviyet kazandırarak, ziraat mekanizasyonu ve iyileştirilmesi, sağlık sarf malzemelerinin geliştirilip üretilmesi ve bilişim sektöründe yerli ve milli yazılım ve donanımların üretilip geliştirilmesi hususları önceliğim olacaktır. Teknokent organize sanayi işbirliği çerçevesinde istihdamın sağlanması ve sürdürülebilmesinde ortak projeler geliştirilecektir. Ortadoğu pazarlama sektörünün kalbinde bulunan Diyarbakır, tarihi ve beşeri münasebetleri nedeniyle Ortadoğu ekonomisinin kalbi konumuna haizdir. Bu konumuna üniversite olarak bilimsel çerçevede katkılar sunulacaktır. Üniversite ve Şehir Hastanesi ortak kullanımı çerçevesinde Ortadoğu sağlık turizmi merkezi olarak planlanacaktır" dedi.

Enver Özdemir Kimdir?

İlk ve orta öğretimini Elazığ’ da tamamladı. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinden 1993 yılında Üroloji Uzmanı oldu. 1994 – 1997 yılları arasında Kyoto Üniversitesinde Üronkoloji yan dal ve doktora eğitimini tamamladı. 1993 – 2004 yılları arasında Dicle Üniversitesinde Üroloji Yardımcı Doçenti olarak çalıştı. 2004 yılında Üroloji Doçenti oldu. 2005 – 2006 yılları arasında Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Eğitim Görevlisi ve Sorumlusu olarak çalıştı. 2007 – 2012 yılları arasında Fırat Üniversitesinde Üroloji Doçenti olarak çalıştı. 2012 yılında Fırat Üniversitesi Üroloji Profesörü oldu. Yine aynı yıl Düzce Üniversitesi Üroloji Profesörlüğü kadrosuna atandı. Halen İstanbul Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışıyor. Evli ve 5 çocuk sahibidir. 39 adet basılmış yurtdışı makalesi ve 24 adet basılmış yurtiçi makalesi bulunmaktadır. İleri derecede İngilizce, orta derecede Japonca ve başlangıç düzeyinde Arapça bilmektedir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol