Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

Sağlık Çalışanlarının Sorunları ve Talepleri Görüşüldü

Huzur Sen Genel Başkanı Murat Böçkün ve Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Altıneriten’in katıldığı toplantıda özellikle pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının yaşadığı konular değerlendirildi.

"FIRAT ÜNİVERSİTESİNİN ÖĞRETİM ÜYELERİNDEN İSTİFADE ETMEK İSTİYORUZ"

Sendika olarak Türkiye’nin sayılı üniversiteleri arasında yer alan Fırat Üniversitesinin öğretim üyelerinden istifade etmek istediklerini belirten Genel Başkan Murat Böçkün; “Sendikamız üyelerinin bilgi seviyelerini artırmak istiyoruz. Bizler yönetim kurulu üyeleri için değil, yönetim kurulumuzda görev alan her bir arkadaşım, üyelerimiz için sendikacılık yapacak. Türkiye’de bu algıyı değiştirmek, sendikacılık faaliyetlerine doğru bir ivme kazandırmak istiyoruz. Sendikacılık bilimsel temeli olan bir alandır, bunu hocalarımız ile birlikte öğreteceğiz. Fırat Üniversitesi Çalışma Ekonomisi bölümü hocalarımızdan ve diğer alanlarda da ilgili hocalarımızdan istifade etmek istiyoruz. Bizler yeni bir yapılanma olarak sendika faaliyetlerine yön kazandıracağımıza inanıyoruz. Bunu sağlarken teorik ve pratik bilgileri bir arada yürütmemiz gerektiğinin farkındayız. Değerli hocalarımız geçtiğimiz yıllarda sendikal anlamda önemli çalışmalar yaptılar. Bizlerde faaliyetlerini, projelerini ve akademik yayınlarını takip ediyoruz. İnanıyoruz ki bizlerin talepleri doğrultusunda üyelerimize yararlı bilgiler verecek, güzel projelere imza atacağız” dedi.

"ÖĞRENCİLERİMİZİN PRATİKTE SAHADA OLMASINI ÖNEMSİYORUZ"

Kadınsız Sendika Olmaz AB Projesi ve Sendika Çalıştayı ile geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde başarılı bir çalışma grafiği izlediklerini belirten ÇEKO Bölümü Başkan Yardımcısı Doç.Dr. Gökçe Cerev; “Fırat Üniversitesi olarak öğrencilerimizin teorik öğretim teknikleri dışında pratikte sahada olmasını her alanda önemsiyoruz. Bizler Çalışma Ekonomisi bölümü olarak öğrencilerimizi işletmeler ile buluşturuyor, sendikalarda staj ve görev yapmalarını sağlıyoruz. Türk Metal, Türk Eğitim Sen gibi kuruluşlar ile Bilimsel Kongre, Avrupa Birliği projesi ve Çalıştay gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimiz Fransa’da sendikalar ile ortak çalışmalar yaptılar. Bölüm olarak öğrencilerimizin ileride iş imkanı bulacakları kuruluşlar arasında yer alan sendikalar ile çalışmalar yapıyoruz. Huzur-Sen Genel Başkanı Murat Böçkün tarafından yapılan talep ile kısa vadede eğitim programları ve projeler konusunda çalışmalar yürüteceğiz. Amacımız çalışanların iş hayatındaki sorunlarına çözüm bulunması, bu çözümü sağlayacak nitelikli insan kaynağının yetişirken pratik bilgileri edinmesidir. Bizler bölüm olarak tüm sendikalarımıza katkı sağlamaya, bilgi ve birikimlerimizi kendileri ile paylaşmaya hazırız” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol