Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK suriye MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI

Bu haber kez okundu.

SALGIN ARTIŞTA

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve kurum yöneticileri, insanların yoğun olduğu alışveriş merkezlerini gezerek vatandaşları ve esnafları koronavirüs salgın hastalığına karşı bilinçlendirdi.

Vali Yırık ve beraberindeki heyet, ilk olarak Kapalı Çarşı'yı gezdi. Esnaflar ve vatandaşlarla sohbet eden Vali Yırık, koronavirüsle mücadelenin önemini anlattı. Virüse karşı alınması gereken tedbirlerin yazılı olduğu broşürler veren Vali Yırık, özellikle maske, fiziksel mesafe ve hijyen kurallarına uyulması gerekliliğini hatırlattı.

Vali Yırık ve beraberindeki heyet daha sonra Belediye Çarşısı ve çevredeki esnaflar ve vatandaşla görüşerek koronavirüsle mücadele konusunda bilgiler paylaştı. Vali Yırık, tedbirlere uyan vatandaşlara da teşekkür etti. 

"SALGINLA MÜCADELE İÇİN SAHADAYIZ"

Vali Yırık yaptığı açıklamada, koronavirüs salgınına karşı vatandaşları bilinçlendirme ve farkındalığı arttırmak amacıyla sahada olduklarını belirterek; "Dünyayı tehdit eden koronovirüs musibetinin son haftalarda artan vakalar ile birlikte İçişleri Bakanlığımız 81 vilayete bir genelge gönderdi. Bu genelgede her zaman ifade edildiği gibi başta temizlik, maske ve fiziksel mesafeye riayet etmenin bu hastalıkla başa çıkmanın en önemli üç unsuru olduğu ifade edildi. Tüm vilayetlerimizde salgın denetim merkezleri ile birlikte filyasyon çalışma takip kurulları teşkil edilerek tüm kurumlardan, iş yerlerimizin, esnaflarımızın kendi iş alanıyla ilgili uzmanlardan oluşan ekipten oluşan bir denetim ekibinin sahada olması ifade edildi. Bu gelişen süreçte Covid 19'un ülkemizdeki bu sıkıntısını azaltmak maksadıyla başta valilerimiz, tüm kamu kurumlarımız, kaymakamlarımız, belediye başkanları, kurum amirleri, tüm kuma görevlileri sivil toplum kuruluşları, odalar, meslek kuruluşlarıyla birlikte dünyayı tehdit eden, ülkemizi sıkıntıya sokan ve halen artarak devam eden sıkıntıyla mücadele için sahadayız. İçişleri Bakanlığımızın göndermiş olduğu genelge ve talimatlar doğrultusunda bugün itibariyle insanların yoğun olabildiği, kovid riskinin, bulaş riskinin fazla olabileceği tüm yerlerde denetim ekiplerimiz her gün her saat denetim faaliyetini devam ettirecek. Bizler de bugün itibariyle belediye başkanımız, Jandarma komutanımız, Emniyet müdürümüz, il sağlık müdürümüz ve sivil toplum kuruluşlarımız hep birlikte vatandaşlarımızı bilinçlendirmeye ve rehberlik etmeye yönelik 'sağlık için, hepimiz için' sloganıyla onların arasındayız. Bu kurallara öncelikli olarak şahsımız riayet edersek  vatandaşlarımıza da iyi bir örnek olacağımızı düşünüyoruz. Bu duyarlılıkla inşallah ülkemizde artan vakaların artmamasını, bulaş riskinin daha da azalmasını, çok da fazla olmayan sürede bu musibetin başta ülkemizde olmak üzere tüm dünyada bertaraf edilmesini arzu ediyoruz." dedi.

"KORONAVİRÜS ARTIŞ TEMAYÜLÜNDE"

Koronavirüs salgınının tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de artış temayülünde olduğunu belirten Vali Yırık, "Covid 19 bulaşma riski  tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de artış temayülünde. Dolayısıyla hepimiz temizlik, maske ve fiziksel mesafe kurallarına azami riayet etmek zorundayız. Virüs asla tedbirden güçlü değildir. İnsanlarımız 'bir şey olmaz' düşüncesiyle hareket ederlerse maalesef bu bulaşla karşı karşıya kalabiliriz ve kalıyoruz da zaten. Virüs yeni başlamış gibi, aynı etkisini gösteriyor olduğunu bilerek, kurallara uyarsak bu musibeti asgari sıkıntıda atlatacağız. Kurallara uymamız lazım. Vatandaşlarımızın her birinin sanki covidliymiş gibi hareket etmek suretiyle başta kendilerine, sonra ailelerine dostlarına, esnafların müşterilerine, tüm yakınlarına bu sıkıntıyı sirayet ettirmemesi için azami ölçüde, en üst derecede tedbir almak zorundayız. Bu çalışmamızın amacı bu, Bugün 81 vilayette İçişleri Bakanlığımız koronavirüsün başladığı günden itibaren devam eden yapılan tüm denetimlere ilave olarak farkındalığı sağlamak üzere sağlık için hepimiz için sloganıyla vatandaşlarımızın arasındayız." şeklinde konuştu.

YENİ TEDBİR KARARLARI ALINACAK MI?

Vali Yırık, Elazığ'da koronavirüsle mücadelede yeni tedbir kararlarının alınıp alınmayacağı yönünde sorulan  soruya, şu cevabı verdi: "İçişleri Bakanlığımızın genelgesi doğrultusunda İl Pandemi Kurulunu topladık. Pandemi Kurulunda bir takım kararlar aldık. İl Salgın Denetim Merkezi ve filyasyon çalışmaları takip kurulları vilayetlerde kurulduğu gibi tüm ilçelerimizde kaymakamlarımızın başkanlığında kurulacak ve her gün tespit edilen hasta, yatan hasta durumları ve vaka sayısı doğrultusunda denetimlerini yapacaklar. Hangi kuralları, hangi tedbirleri bir daha alırız, daha farklı yönüyle değerlendiririz diye her gün saat 16:00'den sonra bir araya gelecekler. Biz bu sıkıntının, koronavirüs bulaşının hala çok riskli olduğunu, çok öldürücü olduğunu ifade ediyoruz. Bugün yakınımızdaki birisinin Covidli olmamış olması, bu virüsün ortadan kalktığını göstermiyor. Dolayısıyla herkeste virüs varmış gibi hareket edersek, tedbirimizi ona göre alırsak inşallah bu sıkıntıyı atlatacağız. Biraz daha fazla gayret, biraz daha dikkat, itina göstermek gerekiyor." diye konuştu.

AVRUPA'DAN ÇOK İYİYİZ

Türkiye'nin salgın hastalıkla mücadelede Avrupa ülkelerinden çok daha iyi bir noktada olduğunu ifade eden Vali Erkaya Yırık, şu ifadelere yer verdi: "Hastanelerimiz en başından buyana Avrupa'daki hastanelere oranla son derece konuya vakıf, tüm teçhizatıyla, maskesinden tutun, diğer solunum cihazıyla, tüm ekipmanlarıyla, sağlık personelimizle birlikte vatandaşımızın hizmetinde. İnsanlarımız 'İyi ki şuan Türkiye'de yaşıyoruz, yurt dışında değiliz' diyor. Yurt dışında olan vatandaşlarımız biran evvel memleketlerine, ülkemize dönmek istiyorlar. Dolayısıyla bu bizim Avrupa’dan, dış devletlerden çok daha iyi olduğunu gösteriyor. Bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanımıza, İçişleri Bakanımıza, Sağlık Bakanımıza ve emeği geçen tüm devlet büyüklerimize şükranlarımızı arz ediyoruz."

Anahtar Kelimeler:
SALGIN ARTIŞTA

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol