Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler türkiyede deprem  elazığ

Bu haber kez okundu.

Şehir Meclisi'nden Açık Mektup

Yıldız, mektubunda, 'Sahipsiz Elazığ' sözünün slogan değil, gerçeğin kendisi olduğunu vurgulayarak, şu ifadelere yer verdi: "Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk, Kadir Aydın, Sabri Öztürk ve Necati Tığlı beylere Elazığ halkı adına teşekkürlerimizi iletmenizi talep ederek halka açık bir mektup yazmayı uygun bulduk.

Çünkü bildiğiniz üzere kendi esnafları için hibeler, kırsal alanda yaşayan vatandaşları için alt kat ahır olacak şekilde iki katlı evler, su baskınını önleyecek altyapı için 1 milyar 290 milyon TL ödeneğin çıkarılması vs. kazanımları milleti temsil eden vekiller için başarıdır. Görevlerini bihakkın yerine getirmişlerdir. İşini iyi yapanı takdir etmek de bizlerin vazifesidir.

Emin olun ki sizleri eleştirmeyi hiç istemeyiz. Asıl isteğimiz sizleri alkışlamaktır. Eminiz ki sizler de eleştirilmek istemez aksine beğenilmek, takdir edilmek istersiniz. İnkâr edilemez birçok hizmetiniz olmuştur. Ancak irdelendiğinde bu hizmetlerin çoğu Bakanlıklar tarafından ya bölgesel ya da ülke geneli yatırımların sıraya konulmuş ve zaten sırası Elazığ'a gelmiş yatırımlardır. Özel olarak salt Elazığ için kazanılmış bir yatırımı maalesef hatırlayamıyoruz.

Elazığ Sahipsiz değildir, sahibi biziz dediniz, ama Giresun’da meydana gelen felaket sonrası elde edilen kazanımlar sizlerin bu konudaki savunma hattınızı yarmıştır. "Sahipsiz Elazığ" sadece slogan olarak kalmamış maalesef gerçeğin ta kendisi olmuştur.

Kazanımlar bakımından Giresun-Elazığ kıyaslaması yapan vatandaşlara kızmak ise kesinlikle çözüm değildir. Mağdur Elazığlının sesine kulak vermek, şahsi ikbal kaygılarını bir tarafa bırakmak, Elazığ için mücadele etmek yegâne amacınız olmalıdır.

- Deprem tazminatlarının 6 ay uzatılmaması

- TYP kapsamında çalışanların çalışma sürelerinin uzatılmaması

- Köylerde EYY modelinin uygulanmaması ve yaklaşık brüt 89 m2 evler yapılacak olması, yıkılan ya da ağır hasarlı ahırlar için ise hala bir çalışma olmaması

- Hasarlı evlerin yerine TOKİ marifeti ile maksimumu brüt 120 m2 evlerin yapılıyor olması

-DASK'ın aymazlığı

-AKSA'nın gaddarlığı

-TOKİ'nin ilimizdeki 400'ün üzerinde hazine parselini kendi uhdesine alması

-Süreç içerisinde bölgeye verilen tarımsal desteklerde Elazığ'ın dışarıda tutulması

-Esnafa 50 bin TL kredi sözünden sonra adeta krediyi vermemek için ağır şartların getirilmesi ve bunun savunulması

-Başarı olarak lanse edilen 6. Bölge'nin 4'e düşüyor olması

-10 bin liralık konteynerlerin mağdur vatandaşa 6 bin liraya kiraya verilmesi

-Kiralar, kiracıların durumu

-Şehirde cirit atan yabancı firmalar

Sadece onda birini yazdığımız problemlerin ivedilikle çözümü amacı ile elinizin güçlenmesi için Elazığ Şehir Meclisi olarak talep edilen her türlü eylem, organizasyon, kamuoyu oluşturma vb. etkinlikte Şehir adına yanınızda olacaktır. Gün mücadele günü, gün birlik günüdür."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol