Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK suriye MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI

Bu haber kez okundu.

Sivrice'de, Çiftçilere Yem Bitkisi Tohumu Dağıtımı Yapılacak

Ekmen yaptığı açıklamada, "Sivrice ilçemizde çayır mera ve yem bitkileri ekiliş alanlarının genişletilmesi, çiftçimizin kaba yem ihtiyacının karşılanabilmesi ve hayvancılıkta girdi maliyetlerinin azaltılması maksadıyla uzun yıllardan bu yana Yem Bitkileri desteklenme faaliyetleri uygulanmaktadır.

Kaba yem ihtiyacının düşük maliyetler ile karşılanmasıyla sürdürülebilir ve karlı bir hayvansal üretim yapılabilir.

Bu nedenle mevcut hayvan varlığımızın kaba yem ihtiyacını karşılaması için yem bitkileri ekim alanlarının ve verimlerinin arttırılması zorunluluk haline gelmiştir.

Hayvansal üretimde sürdürülebilir bir model oluşturmak adına son yıllarda birçok çalışma yürütmekteyiz.

Gerek İl bazında, gerekse İlçe bazında uygulanan yeni hayvancılık desteklemeleriyle sektöre katkı sağlanmaktadır.

Ancak yem bitkileri ekiliş alanlarında, dolayısıyla kaba yem üretiminde artış olmasına rağmen bu artış mevcut hayvan varlığımızın kaba yem ihtiyacını karşılamak için yeterli değildir. Bu adımı atarak çiftçilerimize yem bitkisi tohumu dağıtımı yapacağız.

İlçemizde hayvancılığın en önemli girdisi olan yemi üretecek, devamında ise dışarıya bunu satacak duruma gelmeyi hedeflemekteyiz. 

Bu kapsamda 2021 üretim sezonunda kullanılmak üzere ilçemizde 3000 kg Macar Fiği ve 1000 kg Yem Bezelyesi tohumu dağıtımı yapılacak olup, dağıtılacak tohumun % 75’i Bakanlık ve İl Özel İdaresi kaynaklı olup, % 25’i çiftçi katkılı olacaktır. 

İlçemiz tarım ve hayvancığına katkıları, bu alanların hayvansal üretime dahil edilerek, Kaba Yem Bitkisi ihtiyacını karşılanması amacıyla, bu ödeneğin ilçemize tahsis edilmesinde emeği geçen başta Bakan Yardımcımız Mehmet Hadi Tunç’a, Sayın Valimize İl Özel İdaresine ve İl Genel Meclis Üyelerine teşekkür ederiz." dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol