Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler türkiyede deprem yenıufuk yeniufuk gazetesi

Bu haber kez okundu.

Sivrice’de, Etçil 'Çağaboğan' Çekirgesi Görüldü

Sivrice ilçesine bağlı Çatakaya köyü muhtarı Yusuf Gündoğdu, etçil olmasıyla bilinen 'Çağaboğan' çekirge türünün köylerinde çokça görüldüğünü ve zararsız olduğunu söyledi.

Halk arasında Çağaboğan olarak bilinen çekirge türünün en büyüklerinden olan bu çekirge, küçük böcek türleriyle beslenen, zaman zaman kendi türündeki küçük çekirgeleri de yediği biliniyor.

Köy Muhtarı Yusuf Gündoğdu arazide zaman zaman Çağaboğan çekirge türlerini gördüklerini ifade ederek,"Geçtiğimiz günlerde basından gördüğümüz kadarıyla bölgelerinde sanki ilk defa görülmüş gibi yansıtıldı, şaşırdım.

Bizim bölgede sıkça görülen bir tür yıllardır biz bu çekirge türünü görürüz, bizim bölgede gelin boğanda denir oldukça büyük ama zararsız bir hayvan, zaten diğer çekirge türleri gibi sürü halinde değiller bunları birer tane olarak görürüz.

Eğer bu türler diğer çekirgeler gibi sürü halinde olsa inanın kıtlık olur ekili alanlara çok büyük zararlar verilir, ama çok görülen bir tür değil” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol