Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI suriye

Bu haber kez okundu.

‘’ SOSYAL UYUM PROJESİ AKSARAY MAHALLEMİZDE ‘’

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve UNICEF iş birliğiyle Suriyeli Muhacirler ve Göçmen Kardeşlerimizin bulunduğu illerde hayata geçirilen Sosyal Uyum ve Gençlik Katılım Projesi Elazığ’da da faaliyetlerine devam ediyor.

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Şehit Muammer Faruk Salgar Gençlik Merkezi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren sosyal çalışmacılar, Türk-Muhacir kardeşlerimizin kaynaşmasını sağlamak ve aralarında Sosyal Uyum sağlamak amacıyla gençlerimizi bir araya getiriyorlar.

Bu haftaki durağı Aksaray Mahallesi olan Sosyal Çalışmacılarımız Suriye, Irak ve Afgan Kardeşlerimizin adres tespiti yapılarak, ailelerine Sosyal Uyum ve Gençlik Katılım Projesi hakkında yapılan faaliyetlerden bilgi verip, projeden haberdar olmalarını sağlayıp Pandemi sonrasında verilecek Türkçe kursuna katılacak çocuklar tespit edildi.

İl Müdürü Abdulsamet EREN: "Muhacir ve Türk kardeşlerimiz arasında sosyal uyumu sağlamak amacıyla gerçekleştirilen projede Sosyal Çalışmacılarımız" Ver Elini Kardeşim " sloganıyla hareket edip bu hafta Aksaray Mahallemizde çalışmalarına yer verdiler.

İlk önceliğimiz ilimizde ikamet eden Muhacir kardeşlerimizin kapısını çalarak onlara güler yüzümüzü sunup daha sonra Türk-Muhacir kardeşlerimizi bir araya getirip etkinlikler yapmalarını ve Muhacirler kardeşlerimizin Türkçe öğrenip daha kolay adapte olmalarını adına kurslara katılımları sağlanmakta, ifadelerine yer verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol