Öne Çıkanlar TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır… Sıcaklıklar Yükseliyor

Bu haber kez okundu.

Su Ürünleri Av Yasağı Sona Erdi

Av sezonun başlaması nedeniyle düzenlenen programa, Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Vedat Ergün, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Hacı Paşa Tuğyan, Su Ürünleri Kooperatif Başkanı, teknik personel ve davetliler katıldı.

Programda konuşan Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Vedat Ergün, Doğal hayatın korunması ve sürdürülebilir avcılığın yapılması için, balıkçıların kurallara uymasının büyük önem arz ettiğini belirterek, "Bu yıl ilimizde büyük balıklar fazla yakalanmadı bu bizim için sevindirici bir durum, üzücü olan ise küçük balıkların çok yakalanması. Güvenlik güçleri ile yaptığımız operasyonlar ile kaçak avlanmaya engel olmaya çalıştık ve kurallara uymayanlara gerekli cezaları kestik. Vatandaşlarımızdan ricamız seneye av yasağı döneminde kurallara daha çok dikkat etmeleridir" dedi.

Yasağın sona ermesi ile göl, gölet ve akarsuların avcılığa açıldığını belirten Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Hacı Paşa Tuğyan, " Balık türleri üreme dönemi boyunca, hem amatör avcılığa hem de ticari avcılığa kapatıldı. Bu dönemde ekip arkadaşlarımız ve güvenlik güçleri ile birlikte kaçak avlanmaya engel olduk. Denetimlerimiz bundan sonra da devam edecektir. Yasak dönemin sona ermesiyle su ürünleri avcılığına gidecek balıkçılarımızın uyması gereken kurallar Bakanlığımız tarafından profesyonel balıkçılar için "4/1 numaralı Tebliğ" ile, amatör balıkçılar içinde "4/2 Numaralı Tebliğ" ile belirlenmiştir. Doğal hayatın devamı ve balıkçılığın geleceği açısından kurallara uymak büyük önem arz etmektedir" ifadesini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol