Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI suriye

Bu haber kez okundu.

Tarihi Bakırcılar Çarşısı Yenileniyor

Başkan Şerifoğulları, Elazığ tarihi için önemli birgeçmişe sahip Bakırcılar Çarşısı’nı ziyaret ederek kısa süre içerisinde yapımına başlanacak olan sokak sağlıklaştırma ve cephe düzenlemesi projesiyle ilgili incelemelerde bulundu.

Tarihi çarşının Elazığ için önemli bir marka değer olduğunu ifade eden Başkan Şerifoğulları, Bakırcılar Çarşısı’nın şehrin ekonomisine, tanıtımına ve turizmine önemli derecede katkı sunduğunu belirtti.

‘Tarihimizin Önemli İzlerini Taşıyor’

Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları; “Bakırcılar çarşımız şehrimizin tarihi, markası ve en önemli tanıtım aracıdır. Tarihin önemli izlerini taşıyan bu sokağımız şehrimizin sembol sokaklarından biridir. Tarihe önem veren bir anlayışla hareket ederek bakırcılık sanatının icra edildiği bu çarşımızın otantik görünümünü bozmadan sokak sağlıklaştırma ve cephe düzenleme çalışmaları yapacağız. Bu çalışmamız Saray Camiimeydanına kadar devam edecek. Bu kapsamda hayata geçireceğimiz projemizle ilgili bilgilendirmede bulunmak üzere esnaflarımızı ziyaret ettik. Yapacağımız çalışmaları tüm ayrıntılarıyla birlikte kendilerine aktardık”

‘Proje İhalesi Yapıldı’

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından proje ihalesi yapıldı. Gerekli prosedürlerin tamamlanmasıyla birlikte Elazığ Belediyesi olarak proje yapım ihalesini gerçekleştireceğiz. Kısa süre içerisinde çalışmalarımız başlayacak. Hayata geçireceğimiz projeyle birlikte sokaktaki dükkânların tabelaları değişip, bina cepheleri yeniden boyanacak ve ahşap cepheler dizayn edilecek. Sokak aydınlatmaları baştan sona değişecek ve kaldırımlar yenilenecek. Çalışmalar tamamlandıktan sonra ise Bakırcılar Çarşısı ve Saray Cami Meydanı yeni ve şık görünümüyle hizmet vermeye devam edecek” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol