Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır

Bu haber kez okundu.

Taşerondan Kadroya Geçen İşçiler,  Asıl İş Kollarında Tescil Bekliyor

Kalkancı, yaptığı açıklamada, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamuda taşeron işçi olarak çalışan işçilerin 2 Nisan 2018 tarihi itibariyle sürekli işçi kadrolarına geçişlerinin sağlandığını belirterek, "Sürekli işçi kadrosuna geçişi yapılan işçilerin, 696 sayılı KHK ile 6356 sayılı Kanuna eklenen Geçici 7. Maddenin 3.fıkrasında yapılan düzenleme ile Taşerondan kadroya geçişi yapılan işçilerin geçiş işleminden önce Yüksek Hakem Kurulu tarafından karara bağlanan ve en son sona erecek toplu iş sözleşmesinin sona erme tarihi olan 31.10.2020 tarihi itibariyle çalıştıkları kurumlardaki asıl iş kolunda tescilleri yapılacaktır. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, iş kolları değişikliğiyle ilgili çalışmayı bir an evvel başlatarak 01.11.2020 tarihinde geçişlerin sorunsuz şekilde yapılmasını sağlamalıdır.

Son günlerde bir İşçi Konfederasyonun, yasa gereği yapılacak olan iş kolları değişikliğine karşı çıktığı ve bilinçli olarak bu konuyu tartışmaya açma planları yaptığı basına yansımıştır. Ülkem-İş Konfederasyonumuz ve Öz Sağlık Sen Sendikamız taşerondan kadroya geçen işçilerin asıl iş kollarına geçişinin yapılması ve Kamu Toplu İş Sözleşmelerinden faydalandırılması gerektiği yönünde düşüncesini her platformda dile getirirken ve aylardır bunun mücadelesini verirken malum Konfederasyonun iş kolu değişikliği olursa üye sayımız düşecek şeklinde bahane üreterek asıl iş kollarına geçişlere karşı çıkması hakkındaki değerlendirmeyi işçi kardeşlerimize bırakıyorum.

Yıllardır ayrımcılığa maruz kalan, asgari ücret düzeyinde maaş alan işçiler artık eski kadrolu işçiler düzeyinde maaş almayı, sosyal haklara kavuşmayı hak etmişlerdir.Yardımcı iş kolunda bırakılarak taşerondaki düzenin devam etmesinin sonuna kadar karşısındayız. Bu ayrımcılığın ortadan kalkması adına işçi kardeşlerimizin asıl iş kollarına geçişlerinin sağlanması ve Kamu Toplu İş Sözleşmelerine dahil edilmeleri için gerekli mücadeleyi sürdüreceğiz.

Gelin Ülkem-İş Konfederasyonuna bağlı Öz Sağlık Sen sendikamıza üye olarak destek verin, iş kollarının değişmesine karşı çıkan zihniyete karşı birlikte mücadele verelim." ifadelerine yer verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol