Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK suriye MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI

Bu haber kez okundu.

TEÇ-SEN Yönetiminden Gazetemize Ziyaret

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Nafiz Koca ile görüşen Erbek ve Akturan, sendika çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

"11 BİN ÜYEMİZ VAR"

TEÇ-SEN Genel Başkan Yardımcısı Muhammet Erbek, sendikalarının 13 yıldır hizmet verdiğini belirterek, "Milli Eğitim Bakanlığında görev yapan genel idare hizmetler sınıfı, Teknik hizmetler sınıfı, Yardımcı hizmet sınıfında görev yapan personellerin var olan haklarını koruyup kollamak, özlük haklarının geliştirilmesi konusunda faaliyetlerimiz sürüyor. Türkiye genelinde teşkilatlanma çalışmalarımızı bitirdik.

Eğitim çalışanlarının görünmez kahramanlarımızın görünmeyen yaptıkları emekleri görünür duruma getirmek amacımız.

Diğer sendikaların dışındaki özelliğimiz kesinlikle siyasi bir sendika olmamak, herhangi bir cemaatle ilişkisi olmadan sadece eğitim çalışanlarının haklarıyla ilgili çalışmalar içerisinde bulunuyoruz. Çıkış amacımız siyasete hayır.

Bu çıkış amacımızı yıllardır bozmadan devam ettiriyoruz. Şuan Türkiye genelinde 11 Bin üyemiz var. Üyelerimizin sendikamıza ilgi göstermelerinin sebebi siyasi bir sendika olmamamız.

Sadece eğitim çalışanlarının haklarıyla ilgili çalışma yapmamız. 13 yıldır yaptığımız çalışma sonucu, eğitim çalışanlarının yıllardır çözülmeyen sorunlarıyla ilgili etkili çalışmalar sonucunda bir çok kazanım elde ettik." dedi.

'EĞİTİME HAZIRLIK ÖDENEĞİ'

Eğitim çalışanlarının 'eğitime hazırlık ödeneği' alması için çalışma başlattıklarını hatırlatan Erbek, "Öğretmenlere yılda bir kez ödenen eğiteme hazırlık ödeneğinin eğitim çalışanlarının da alması yönünde Milli Eğitim Bakanlığı ve TBMM Başkanlığı ile yaptığımız görüşme sonucunda geldiğimiz aşama, şuanda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitime hazırlık ödeneğinin TBMM'ye kanun teklifi olarak verilmesi yönünde söz aldık.

Bununla ilgili yazışmalar başladı. Bizim başlıca gündem konularından biri olan eğitime hazırlık ödeneğinin eğitim çalışanlarının almasını sağladıktan sonra bir diğer çalışmamız, eğitim çalışanlarının yapılan sınavlarda salon başkanı ve salon gözcüsü olması yönünde bir çalışmamız vardı. Bununla ilgili büyük bir aşama kaydettik.

Bakanlıkla görüşmelerimiz tamamlandı. İnşallah bu konuda da müjdeli haberi vereceğiz. Bizim niyetimiz halis. Derdimiz üzüm yemek. Kişilerle işimiz yok." diye konuştu.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KALICI BİNAYA TAŞINMALI

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kalıcı bir binaya kavuşturulması gerektiğini belirten Muhammet Erbek; "Bu konuda herhangi bir adım atılmadı. 3 tane bina değişti. 3 binanın yaklaşık maliyeti 5-6 Milyon Lirayı buldu.

Büyük bir külfet devletimiz için. Çalışanlar için de bir sıkıntı. Bütün kurumların yeni binalarına taşınması ama sadece Milli Eğitim Müdürlüğünün kalıcı bir binaya kavuşmaması bizim için çok büyük bir sıkıntı.

Şuanda mevcut Cumhuriyet Mahallesindeki Cemil Meriç Fen lisesindeki pansiyonda hizmet vermekte.

Oradaki fiziki şartlar uygun değil. Elektrik hatları yetersiz olduğu için klimalar çalışmıyor. Su sebillerimiz çalışmıyor.

Burada çalışan arkadaşlarımız geliş gidişlerinde sıkıntı var. 4 araç değiştirip gelen arkadaşlarımız var.

Yemek ücretiyle beraber aylık 500 TL giderleri oluyor bu arkadaşlarımızın.

Bununla ilgili Milli Eğitim Bakanlığına sunulan bir arsa üzerinde planlama yapıldı. Şuan ödenek çıkma konusunda haber bekliyoruz.

Ödeneğin çıkmasıyla ilgili İlimizin ileri gelenlerinden, siyasilerden destek istiyoruz." ifadelerine yer verdi.

TEÇ-SEN Elazığ Şube Başkanı Adnan Akturan ise sendika şubesinin Elazığ'da 2007 yılından kurulduğunu belirterek,  sendikanın en çok üyesinin Elazığ'da olduğunu söyledi. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol