Öne Çıkanlar KENT MEYDANI VE YER ALTI OTOPARKI PROJESİ HİZMETE HAZIRLANIYOR Rektör Göktaş Fakülteleri Ziyaret Etti yaz sıcaklıkları YENİCELİ KEMALE ANMA PROGRAMI DÜZENLENECEK Güneş enerjisi ile su ısıtma sistemi satın alınacaktır

Bu haber kez okundu.

Teknik Bilimler MYO Müdürlüğü'ne Türel Atandı

Teknik Bilimler MYO Müdürlüğüne Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş tarafından, Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Yalın Kılıç Türel’in ataması yapıldı.

Yapılan atama sonrasında rahatsızlığı nedeni ile Prof. Dr. Hasan Gül’ün katılamadığı devir teslim töreni, müdür yardımcıları Dr. Öğrt. Üyesi M.Tuncay Gençoğlu ve Öğr. Gör. D. Kaan Yıldırım'ın da hazır bulunması ile gerçekleşti.

PROF. DR. YALIN KILIÇ TÜREL KİMDİR?

Fırat Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Bilgisayar Öğretmenliği bölümünden 1999 yılında mezun olan Prof. Dr. Yalın Kılıç Türel, çeşitli mesleki teknik liselerde Bilgisayar Teknik Öğretmeni ve Bilgisayar Bölüm Şefi olarak görev yaptı.

2003 yılında Bilgisayar Yazılımı Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisansını, 2008 yılında Fırat Üniversitesi’nde Eğitim Bilimleri, Eğitim Programları Anabilim Dalında doktora eğitimini tamamladı.

2004 yılında Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi (BÖTE) Bölümünde araştırma görevlisi olarak göreve başladı. Doktora eğitimi sırasında Fulbright Doktora Tez Araştırma Bursuyla bir yıl süre ile (2007-2008) Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Florida Devlet Üniversitesi, Öğretim Sistemleri bölümünde araştırmalar yaptı.

BÖTE bölümünde 2010 yılında Yardımcı Doçent, 2013’de doçent ve 2019 yılında Profesör kadrosuna atandı.

2011 yılında TÜBİTAK doktora sonrası araştırma bursu ile yine Florida Devlet Üniversitesi’nin Öğrenme Sistemleri Enstitüsünde çalışmalar yaptı.

Bölüm Başkanlığı, Anabilim Dalı Başkanlığı, Kurul üyelikleri gibi çeşitli idari görevleri yürütmüş olan Prof. Dr. Türel’in yayımlanmış 26 makalesi 70’den fazla bildirisi bulunmaktadır. Ayrıca çeşitli projelerde araştırmacı ve yürütücü olarak görev yapmış, eserlerine 1000’in üzerinde atıf almıştır.

Uzaktan eğitim, öğretim tasarımı, mobil öğrenme, etkileşimli tahta uygulamaları gibi farklı konularda çalışmalarına devam etmektedir. 1978 Elazığ doğumlu olan Prof. Dr. Yalın Kılıç TÜREL, evli ve üç çocuk babasıdır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol