Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yenıufuk yeniufuk gazetesi yerelhaber

Bu haber kez okundu.

Üç Partiden Ortak Açıklama: Çimento Fabrikası Taşınmalı

Fabrika önünde bir araya gelen siyasiler, Çevre Şehircilik Bakanlığı, Elazığ Valiliği, Elazığ Belediye Başkanlığı ve fabrika yönetimine seslenerek çimento fabrikasının taşınması yöndeki taleplerini dile getirdiler.

EROL: "ÇİMENTO FABRİKASININ ARTIK BURADAN KALDIRILMASI LAZIM"

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, burada yaptığı açıklamada, çimento fabrikasının zaman içerisinde Elazığ'ın merkezinde kaldığına dikkat çekerek, fabrikanın artık buradan kaldırılması gerektiğini söyledi.

Amaçlarının fabrikanın kapatılması değil, taşınması olduğunu vurgulayan Milletvekili Gürsel Erol: "Bu fabrika 1954 yılında doğu Anadolu bölgesinin çimento talebini karşılamak amacıyla yapılmış bir fabrikadır. Fabrikanın Elazığ ekonomisine yıllarca devam etmekte olan ekonomik katkısı var. Ayrıca istihdam alanları oluşturmasına katkısı var. Ülke ve Elazığ ekonomisine katkı vermesi açısından da öneli bir fabrika. Bu fabrika bizim için önemli. Bizim buradaki talebimiz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bir çağrı yapmak. Kentimizde 24 Ocak günü bir deprem yaşandı. Bu depremden kaynaklı can ve mal kayıpları oldu. Özellikle demir yolunun alt tarafı dediğimiz bölge fay hatlarının yoğun olduğu bir bölge. Zeminin sağlam olamadığı bir bölge. Deprem riskine açık bir bölge. Çimento fabrikamız kurulduğu dönemde şehrin dışında olan bir yer tercih edilmiş. Ama zaman içerisinde şehrin gelişmesi ve nüfusun artışından kaynaklı çimento fabrikası şuanda Elazığ'ın merkezine yerleşmiş bir konumda. Etrafında yerleşim yerleri var. Etrafında deprem konutları var. Şehrin gelişen bölgesi. Alt tarafında tarım arazilerimiz var. Havalimanı var. Artık bu çimento fabrikasının buradan kaldırılması lazım. Bizim talebimiz çimento fabrikasının kapatılması değil, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının buradaki işletmeciye destek vererek hem arazi tahsisi yapması, hem de fabrikanın taşınmasıyla ilgili devletin katkıları sağlanarak buradaki sorunun çözülmesidir. Hatta fabrikanın kapasitesi arttırılsın. Yeni istihdam alanı oluşturulsun. Bu talebi iletmek üzere buradayız. Buradan çağrımız hem Çevre ve Şehircilik Bakanımıza, hem Elazığ Valimize, Hem Elazığ belediye başkanımıza hem de işletme sahiplerine. Eğer süreç içerisinde Çevre ve Şehircilik Bakanımızı ve işletme sahiplerini ziyaret edeceğim. İlimiz valisini de ziyaret edeceğim: belediye Başkanımızla da görüşeceğimiz. Artık çimento fabrikasına el atılması gerektiği düşüncesindeyiz. Fabrikanın taşınmasıyla ilgili Elazığ halkının ortak bir talebi var. Belki işletmenin de böyle bir talebinin olmuş olabileceğini düşünüyorum." diye konuştu.

DAĞHAN: "ÇİMENTO FABRİKASI KANGREN OLMUŞ BİR PROBLEM"
DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Murat Dağhan yaptığı açıklamada, "Çimento fabrikası yıllarca kangren olmuş bir problem. biz bu problemi öteledikçe bizden sonraki nesiller bunu hep dile getirecektir. Amacımız bizim enerjimizi düşüren, moralimizi bozan, her gür gündeme getirilen bu problemin siyasete malzeme yapılmadan yapıcı bir şekilde çözülmesidir. İlimizde istihdam açısından bu fabrikanın çok faydaları olmuştur. Ama neticede o zaman yapılaşma bu kadar yoktu. Deprem konutları yapılmaya başlandı. Hiç bir ilde çimento fabrikasının şehir içinde kaldığını görmüyoruz. Elazığ'a artık yakışmıyor bu görüntü. İnsanlarımızı olumsuz etkiliyor. Biz muhalefet olarak Elazığ'ın gelişmesine katkıda bulunacak her türlü görüşe destek vereceğiz." dedi.

OR: "5 MAHALLE FABRİKANIN TOZUYLA, DUMANIYLA ETKİLENİYOR"
İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Mevlüt Or ise yaptığı açıklamada, çimento fabrikasının taşınması konusunun 2011 seçimlerinde de gündeme getirildiğini hatırlatarak, "O zaman da bizler bu işi takip ediyorduk. Şuanda 5 mahallemiz tamamıyla çimento fabrikasının tozuyla, dumanıyla etkileniyor. Bizlerin amacı insan sağlığı. İnsan sağlığı her şeyden önemlidir. Bizler de muhalefet olarak buna duyarsız kalmadık. Her şey Elazığ için. Bu fabrikanın şehir dışına taşınması yönünde hükümetin, Çevre ve Şehircilik bakanlığının duyarlı olacağından eminiz. İnşallah bu sorun en kısa sürede çözülür." ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol