Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler  elazığ yenıufuk yeniufuk gazetesi yerelhaber

Bu haber kez okundu.

ÜLKÜCÜ BAŞKAN 'TARIMA DEVAM' DEDİ

Leblebisi ile tanınan Ağın ilçesi , hububat, meye,sebze ve badem ürünleriyle de isminden söz ettirmeye hazırlanıyor. 

Ağın Belediyesi tarafından bu yıl hayata geçiren tarımsal üretimler başarıyla sonuçlandı. Belediye, önümüzdeki yıldan itibaren yelpazeyi genişleterek ilçede katma değeri yüksek ürünler yetiştirmeyi hedefliyor.

Ağın belediye Başkanı Ali Uslu yaptığı açıklamada, belediyeye ait 400 dönüm arazide bu yıl arpa ekimi gerçekleştirdiklerini, hasattan elde edilen ürünü satarak belediye kasasına kazanç sağladıklarını söyledi. Hububatın yanısıra sebze ve meyve üretimi de gerçekleştirdiklerini aktaran Uslu, önümüzdeki yıldan itibaren baden yetiştiriciliğine de başlayacaklarını aktardı.

Başkan Uslu, yaptıkları tarımsal faaliyetlerle belediye bütçesine kaynak aktarmayı hedeflediklerini ifade etti. 


ARPA ÜRETİMİNDEN 70 BİN LİRA GELİR SAĞLADIK

Başkan Ali Uslu, bu yıl arpa ekimi gerçekleştirdiklerini anımsatarak, "Sayın Cumhurbaşkanımızın Biz Bize Yeteriz Sloganıyla başlatmış olduğu yola biz de emir ve talimatlar gereği, ayrıca seçim döneminde de halkımıza vermiş olduğumuz bir sözle bu yola baş koyduk. Toplam 600 dönüm olan arsalarımızın 400 dönümüne arpa ektik Bu üretimde belediyemize kasasından 40 Bin Lira harcama yapıldı.  Tohumu ise kendi cebimden ödedim. Tohumun beledi 27 Bin Lira. Bunu ben ödedim. Bunu niye ödedik. İlçe halkında tepki aldık. Dediler ki 'Zarar edeceksiniz, belediyeyi zarara uğratacaksınız.' Biz de o tedirginliğimizden belediyeyi zarara uğratmaktansa kendi cebimize zararı olsun diye 27 bin liralık tohumu kendim aldım. Ama sadece 40 Bin lira belediyenin kasasından para çıktı. Şuanda depomuzda 76,5 ton arpamız var. Bunun bugünkü değeri 110 Bin TL. Bu arpayı sattık. Toplamda Belediye bütçesine 70 Bin Lira gelir sağladık. Bu da belediyeye ciddi bir gelir oldu. Elde edilen samanı da ilçe halkına dağıttık." dedi.
 

FARKINDALIK OLUŞTURDUK

Belediyeye ait arazileri tarımda kullanmayı amaçladıklarını söyleyen başkan Ali Uslu, "Bizim tarıma yönelmemizin asıl nedeni ilçede bir farkındalık oluşturmak ve burayı tarım ilçesi haline getirmekti.  Tarım Bakanlığında da bir farkındalık oluşturup 'ilçemize, ilçe tarımına ne alabiliriz, nasıl bir hizmet getirebiliriz' dedik. Bunu da Tarım Bakan yardımcımız Hadi Tunç beyle görüştük. Sağolsun bize hem tohum desteği verdi hem ekipman desteği verdi. Orada da bir farkındalık oluşturduk. Biz istediğimizi elde ettik. İstediğimiz hedefe ulaştık. 70 Bin lira gibi bir gelir sağladık. Tarımdan elde ettiğimiz gelirle yine belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere küçük bir pikap tarzı araç alıp sinekle mücadele yapacağız. Bu arabanın ücretini yatırdık. Resmi işlemleri bekliyoruz. Tarımdaki amacımız hem belediyeye gelir sağlamaktı hem de bir farkındalık oluşturup tarımla uğraştığımızı Türkiye'ye anlatmaktı." ifadelerine yer verdi.

HEDEFİMİZ AĞIN'I TARIMDA ÜST SEVİYEYE TAŞIMAK

Hedeflerinin Ağın ilçesini tarımda en üst seviyeye taşımak olduğunu vurgulayan Başkan Uslu, " Hedefimiz Ağın'da tarımı en üst seviyede getirmek. Hem de belediye tarımla uğraşacak. Tarıma yönelmemizin bir boyutu da şöyle; 29 tane personelimiz var. içlerinde 2-3 kalifiye personelimiz var. Personelimizin çoğu tarımla uğrayan bu yörenin insanı. Hal böyle olunca onların da ilgi alanına girebileceği, yapabileceği iş alanlarına odaklanmak daha mantıklı geldi bize. Belediyenin rutin hizmetlerini yapmanın yanında bir de tarıma odaklanmak. Onun için Allah nasip ederse seneye biraz daha çoğaltacağız."
 

BADEN ÜRETİMİNE BAŞLAYACAĞIZ

İlçenin en önemli tarımsal ürünlerinden birinin badem olduğunu ifade eden Başkanı ali Uslu, belediye olarak badem yetiştiriciliği yapacaklarını da aktardı.

Uslu, " Ağın'da son zamanlarda bademcilik had safhada. Badem yetiştiriciliği ilçede profesyonel olarak yapılıyor.  Gerek Tarım Bakanlığının destekleriyle yapılan gerekse halkımızın bahçelerinde olmak üzere 7 bin dönüm badem bahçesi oluştu. Bakanlığımızla görüştük. Ağın belediyesi olarak kendi arazimizde, 500 dönüm araziye badem dikeceğiz. Bunun da amacı şu; 500 dönüm bademliğimiz olduğu zaman, buradan elde edeceğimiz gelirle belediye bütçesine gelir kazandıracağız."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol