Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

VAKA ARTIŞI SÜRÜYOR

Koronavirüs ile mücadele kapsamında başlatılan denetimler aralıksız sürerken, il genelinde vaka sayılardan ciddi bir artışın olduğu gözleniyor.

112 ekipleri gün içerisinde sürekli Koronavirüs vakası taşıyorlar. Hastanelerde ki doluluk oranları artıyor. Fethi Sekin Şehir Hastanesinde katların bir çoğu kovid hastalarına ayrılırken, Pandemi acil servisinde ciddi doluluk olduğu ifade edildi.

İl geneli ve ilçeler ile birlikte birçok köy ve mezarda pozitif vakaların olması karşısında karantinalar sürdürülürken, il genelinde başta il Valisi olmak üzere polis, jandarma ve zabıta ekipleri denetimlerini aralıksız sürdürüyorlar.

Vatandaşlar tedbirlerin ciddi bir şekilde artırılmasından yana olduklarını ifade ederek, özellikle toplu taşımalarda Maske takmayanların toplu taşıma araçlarına alınması gerektiğini ve kapasitesinin üzerinde yolcu alınmaması konusunda denetimlerin artırılması gerektiğini ifade ettiler.

SAĞLIK MÜDÜRÜ ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK?

21 Temmuz Elazığ il Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat görevden ayrıldıktan bu güne kadar yerine atama yapılmadı.

İl genelinde Koronavirüs vakalarında yaşanan artışlara rağmen il sağlık müdürlüğü ataması yapılmaması kafaları karıştırıyor. Konu hakkında görüş belirten vatandaşlar, "İlin en çok ihtiyaç duyduğu dönemlerde Sağlık Müdürü atanmaması üzücü. Elazığ yaşananları hak etmiyor." dedi.

VAKA SAYILIRA DAHA NE KADAR GİZLENECEK?

Dünya genelinde olduğu gibi ilimizde de yaşanan Koronavirüs vakalarındaki artış karşısında vatandaşın daha duyarlı olabilmesi için vaka sayılarının ve hastane durumlarının açıklanması gerektiği ifade edildi. Vatandaşlar, "Vaka sayılarının gizlenmesi insanların rehavete kapılmasına neden oluyor. Yetkiler sürekli yapılması gereken konularda uyarılarda bulunuyor ancak insanımız ilinde yaşananlardan haberdar olmayınca pekte önemsemiyor." ifadelerini kullandı.

BAŞKAN’IN SAĞLIK DURUMU İYİ

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu’nun yapılan testleri pozitif çıkmıştı. Aileleri ilke birlikte izole olan başkan ve başkan yardımcısının sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Belediyede ki diğer personellerde vaka görülüp görülmediği bilinmemekte, İlçe belediyelerinde de pozitif vakaların olduğu konusunda duyumlar alınmakta.

"KORONAVİRÜSE KARŞI DUYARSIZ KALIYORUZ"

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Koronavirüs salgını yayılımını sürdürürken, vaka sayısındaki artış vatandaşları tedirgin ediyor.

Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ’da da Koronavirüs vaka sayısında artış gözleniyor.

Kentin işlek cadde ve sokaklarında duyarsız kişilerin maske takmaması ve fiziki mesafeye dikkat etmemesi hastalıkla mücadeleyi zorlaştırıyor.

Salgınla mücadelede bazı vatandaşların tedbirlere uymaması tepkiyle karşılanıyor.

Son günlerde artışta olan korona virüs hakkında Elazığ halkının görüşünü aldık. Salgın neden artıyor? Vatandaş yeterli önlem alıyor mu? Şehirdeki tedbirler yeterli mi?

İşte bu sorulara vatandaşların verdiği yanıtlar:

Celal Yeşil (71) : “Virüs her yeri kaplamış durumda. İnsanlar dikkat ederse daha güzel olur. Dışarıdan gördüğüm kadarıyla tamamen tedbir yok diyemem. Ama insanlar maske takmıyorlar. Elazığ’da bir kısım tedbirli davranırken, bazıları ise hiç kulak asmıyor. Otobüse bindiğimiz zaman bile maske takan insanları görüyoruz ama kahvelerde aynı durum söz konusu değil. Böyle devam ederse okullar açılacağı zaman insanlar korkudan çocuğunu okula gönderemez.”

Şerafettin Akdoğan (48): “İnsanlar tedbirsiz davrandığı için korona artmış bulunmakta. Ciddiye almıyorlar bu durumu.  Pek fazla tedbirli davranmıyorlar. Maskelerini takmıyorlar. Toplu ulaşım araçlarında da aynı durum söz konusu. Okullar bence açılmamalı. Çocuklar için iyi olduğunu düşünmüyorum. Tam anlamıyla tedbir alınması gerekiyor.”

Seda Ç: “ Elazığ halkı olarak gerçekten çok duyarsız davrandığımızı düşünüyorum. Özellikle evde olan yaşlılarımız ve çocuklarımızın sesi olmak istiyorum. Genç kesim o kadar duyarsız ki ne kendi ailelerini ne de başka aileleri düşünüyorlar. Ayrıca sadece genç kesim değil Elâzığ halkı da koronaya karşı tedbir almıyor. Bir esnaf olarak bize gelen müşterilerin çoğunluğunun maskesiz ve sosyal mesafeye uymadıklarını söyleyebilirim. Bu yüzdendir ki hem kendilerini hem de bizi riske atıyorlar. 31 Ağustos da okulların açılması taraftarıyım. Hem öğrenciler için hem de Türk halkı için bir eksiklik olduğunu düşünüyorum. Velilerimizin hijyen ve maske kullanımlarında daha duyarlı olmalarını istiyorum. Temennim öğrencilerimizin eğitimlerini güzel bir şekilde sürdürebilmeleri.”

Hatice Göğebakan (37): “Korona hakkında duruma genel baktığımda iyi şeyler söylemek pek de mümkün değil.  Maske ve sosyal mesafe olarak milletimiz pekte işin ciddiyetini kavramış görünmüyor. Ben Gaziantep’ten geldim Elâzığ’a. Gözlemlerime göre Elâzığ halkı nispeten de olsa diğer illerle kıyaslandığı zaman koronaya karşı önlem alıyor, ama bunun yetersiz olduğunu düşünüyorum. 31 Ağustos’ta okulların açılmaması kanaatindeyim. Açılsa dahi çocuğumu okula göndermem. Göndermememin sebebi ise güvenemeyişimdir.”

Anahtar Kelimeler:
VAKA ARTIŞI SÜRÜYOR

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol