Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

Vali Yırık'tan Koronavirüs Denetimi

Vali Erkaya Yırık'a İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldız ve kurum müdürleri eşlik etti.

Denetimlerin ardından açıklamalarda bulunan Vali Erkaya Yırık, salgınla mücadelede maske, mesafe ve hijyen tedbirlerinin önemine değinerek, "Bu üç kuralı ihmal ettiğimiz sürece maalesef salgın sıkıntısı ile bulaş riskinin fazlalığı ile karşı karşıya kalıyoruz. Kendi canımıza saygı duyuyorsak, yaşlılarımızı düşünüyorsak, çocuklarımızı korumak istiyorsak ve onların yüz yüze eğitiminin başlamasını arzu ediyorsak maske, mesafe ve temizlik kralların mutlaka uymamız lazım.

Her zaman söylüyoruz. Salgın tedbirden güçlü değildir. İnsanlarımız daima karşısındakini virüslüymüş gibi hastalığı yaşıyormuş gibi düşünmesi lazım öyle hareket etmesi lazım. Bu salgından kurtulmak istiyorsak bu süreçte maske mesafe ve temizlik uymamız lazım." dedi.

PANDEMİ KURULU KARARLARI

Salgınla mücadelede İl Pandemi Kurulunun aldığı kararları açıklayan Vali Yırık, "65 yaş üstü vatandaşlarımızın Pazarlara 10’a kadar ihtiyaçlarının giderebilmesine karar verdik. Düğünlerin masa düzeni ve yemekli olmamasını, nikah kıymada birinci derece yakınlarının da katılması şartı ile yapılmasın karar verdik. Yine toplu ulaşım araçlarında ayakta yolcu alınmamasına karar verdik. Vatandaşlarımızdan bunlara uymasını istiyoruz. Bundan sonraki süreçte maskesini takmayan mesafe kuralına uymayan hijyene dikkat etmeyen vatandaşlarımız özellikle maskeyi takmayan vatandaşlarımıza aldığımız kararlar gereğince idari yaptırım kararı uygulayacağız.  İzole haldeyken dışarı çıkan vatandaşımız olursa, tespiti halinde alınacak, yurtlara yerleştirilecek orada karantina sürecini geçirmesi sağlanacak. Tüm masraflar kendisinden alınacak. Buda pandemi kurulunun kararlarından birisi. Vatandaşlara ceza kesiliyor. Ama biz vatandaşa ceza keserek değil, bilinçlendirmek için mücadele ediyoruz." diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol