Öne Çıkanlar Arslan: İş Dünyası Olarak 2021 İçin Ümitli ve Heyecanlıyız 8inciye Hazırlanıyor az hasarlı YENİ KARAR İKİ TARİHİ ESER HAYATA DÖNDÜRÜLÜYOR

Bu haber kez okundu.

Ya Hafriyat, Ya Maden!

Platform Başkanı Süleyman Deniz Seyrek açıklamasında, "Bildiğiniz gibi 06.09.2020 tarihinde Doğal Olmayan Heyelan sürecinin 500. Günü münasebetiyle bir basın açıklaması yaparak duygu ve düşüncelerimizi kamuoyu ile paylaşmıştık. 500 gün boyunca oyalanmış, şehri tükenmeye terkedilmiş Maden’ in evlatları olduğumuzu, ortaya koymuş olduğumuz çözüm önerisine yönelik 10 Ekim 2020' ye yetkililerden karar beklediğimizi, halkın menfaatine bu kararın alınmaması halinde de Anayasamızın 34. Maddesinin bizlere tanımış olduğu hakkı kullanarak 10 Ekim' den sonra Türkiye' de herkesin sesimizi duyacağı şekilde hareket edeceğimizi belirtmiştik.

Sürenin bitmesine 10 gün kalmışken yetkililer bu yönde bir açılama yapmamış ve adım atılmamıştır. Bizlerde sürecin tamamlanmasına 10 gün kaldığını hatırlatıyor, çözüm önerimizi tekrarlıyoruz.

Maden' in, insanının, esnafının ve bölgenin menfaati çerçevesinde ortaya konan öneri şu şekildedir:

 İşin uzmanı akademisyenlerinde yapmış olduğu açıklamalar ışığında bölgede bulunan vatandaşlarımız için gerekli can güvenliği önlemleri alınarak hafriyatın kaldırılması, zemin sağlıklaştırmanın yapılması ve sonrasında güvenli hale gelmiş olan bölgede incelemelerin yapılarak hasar görmüş yapıların tıpkı Gökçe Mahallesinde (Doğanyol/MALATYA) olduğu gibi Kentsel Dönüşüme tabi tutulması (Emsal: Malatya İli, Doğanyol İlçesi, Gökçe Mahallesi 24 Ocak Elazığ Depreminde almış olduğu hasar sonucu 27 Ağustos 2020 tarihinde Resmi Gazete de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile tıpkı Maden gibi “6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanunun 2. Maddesi” kapsamında riskli alan edilmiştir. Bu kapsamda Gökçe Mahallesinin “Kentsel Gelişim ve Dönüşüm Projesi” ile yeniden yerinde inşa edilmesi kararlaştırılmış).

İlimiz dinamiklerinin hem halkımızın, hem de devletimizin maddi-manevi zarar görmemesi adına bu yönteme sıcak bakacağı inancında olduğumuzu belirtiyor, saygılarımızı sunuyoruz.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Ya HafriyatYa Maden!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol