Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler türkiyede deprem  elazığ

Bu haber kez okundu.

“Seneye 21 Takımla Oynayabiliriz”

Türkiye Futbol Federasyonu’nun 12 Haziran’da başlatmayı planladığı Türkiye Profesyonel Futbol Ligleri için bekleyiş sürüyor. 2. ve 3. Lig’de yer alan 89 takımdan 80’ninin antrenman yapmadığını ifade eden 2. ve 3. Lig Kulüplerbirliği Başkanı Volkan Can, beINSPORTS'a süreç hakkında açıklamalarda bulundu.

“TFF’YE DİLEKÇE SUNDUK”

Başkan Can’ın değerlendirmeleri şöyle;
"Federasyonumuza bilgiyi vermiştik, cuma günü onlardan dönüş bekliyoruz. 89 kulübümüzün 80 tanesi idmanlara başlamadı. Sadece lider olanlar ve play-off durumunda olanlar çalışmalara başladı. Bu kararı alırken, eğilim yoklaması yaptık. 77 kulübümüz katıldı, 12 tanesi çekimser kaldı. 77 kulübümüzden sadece 2 tanesi 12 Haziran'da başlamasını kabul etti, biz de bunun üzerine TFF'ye bir dilekçe sunduk.

“İKİ TERCİHTE BULUNDUK”
“Bizi Süper Lig ve 1. Lig'den ayrı tutun.' dedik. Tesis bakımından bu liglerden daha gerideyiz, o yüzden bu dilekçeyi verdik. İnşallah bu dilekçemizden olumlu bir sonuç bekliyoruz. Biz 2 tercihte bulunduk; 1. tercihimiz, Son altı maçı oynayalım, ligi bitirelim. 2. tercihimiz, 6 maçı oynamayalım, şu anki ligi tescil edelim. Birinciler direkt çıksın, 2'yle 9'lar play-off oynasın.

Biz ligi oynamaya kalkarsak, 100 maçın üzerinde maç oluyor 2. ve 3. liglerde. Bence hakkaniyet olması için düşme olmaması lazım. Böyle tescillenmesi lazım. Seneye 21 takımla oynayabiliriz. Amatör liglerle de beraber 400 tane maç oynanacak oynanırsa. Bunun vebalini kim alır, Allah yardımcısı olsun. Futbolcular gelmiyor, arıyorum 'Başkanım Almanya'dayım, duruma bakacağım.' diyor. Temmuz ayına atılırsa, o daha iyi olur. Gurbetçi oyuncularımız da gelir." KAYNAK: beINSPORTS

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol