Yeni Ufuk Gazetesi - Elazığ Haberleri - Haberler

Esnaf Çarşı Kurulsun

EKONOMİ

Elazığ Bakkallar ve Tekel Bayiler Odası Başkanı Cebrail Top, Elazığ esnafının depremde büyük zarar gördüğünü belirterek, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na çağrıda bulundu.

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından birçok esnafın dükkanlarının hasar gördüğünü işlerini yapamadığını dile getirin

Elazığ Bakkallar ve Tekel Bayiler Odası Başkanı Cebrail Top, Esnaf çarşı kurulması yönünde önerisinde bulundu.

TESLİM EDİLMEYEN YÜZLERCE BEKLEYEN İŞ YERLERİ VAR

Elazığ Bakkallar ve Tekel Bayiler Odası Başkanı Cebrail Top, 24 Ocak 2020 depreminin ardından binlerce iş yerlerinin hasar gördüğünü ve halen teslim edilmediğini, Kahramanmaraş depremi ile birlikte bu sayanının daha çok artacağına dikkat çekerek; “ 24 Ocak depreminde binlerce iş yerlerimiz ağır hasar görmüştü.

Hala teslim edilmeyen yüzlerce bekleyen iş yerleri var.

Kahramanmaraş ‘ da meydana gelen felaket sonrası 3000 bini aşan şehrimiz de ağır hasar binası tespit çalışmaları devam etmektedir.” dedi.

ESNAF FAHİŞ KİRALAR LA KARŞILANMAKTADIR

Cebrail Top, Binlerce esnafın fahiş kira artışları nedeniyle işlerini yapamadığını dile getirerek; “ Bakanlığın almış olduğu karar yeni yapılacak binaların altlarında bundan sonra dükkânlar yapılmayacağı yöndeki kararı doğru buluyoruz ancak Esnaf ve sanatkârımız işlerine tekrar devam edememektir var olan ise çok fahiş kiralar la karşılanmaktadır . “ diye konuştu.

BİR PROJEDE BİZİM TALEBİMİZ VAR

esnafın sıkıntısının giderilmesi konusunda Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na çağrıda bulunan Cebrail Top, Sayın Belediye başkanımızın en son açıklamış olduğu villa kent projesi camiamız tarafından memnuniyet le karşılıklı bulmuştur.

 Bir projede bizim talebimiz bir Esnaf çarşısı kurulması yönü şehrimize de acilen ihtiyaç duyulmaktadır.

Şehrimizin gelişmesi, işsizliğin azalması, istihdamın artması esnaf ve sanatkarın yaşamasıyla .büyüruz.” dedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.