Yeni Ufuk Gazetesi - Elazığ Haberleri - Haberler

ACILAR DİNDİRİLECEK

ELAZIĞ GÜNCEL

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, " Bir yıl içerisinde projelerimizi etaplar halinde tamamlayıp Elazığımızı çektiği bu sıkıntıdan, acıdan kurtaracağız. Depremle ilgili mücadele noktasında sağlam, güvenli konutları inşa edeceğimiz bir Elazığ hayal ediyoruz. Hayal ettiğimiz projeyi de en yakın zamanda gerçekleştireceğiz.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, depremde hasar gören mahallelerde incelemelerde bulundu.

Bakan Kurum, beraberindeki heyetle birlikte Sürsürü, Rüstempaşa ve Mustafapaşa Mahallelerinde devam eden çalışmaları yerinde takip etti. Her alanda sizinle birlikte kazanmaya ve kazandırmaya devam eden çeşitli bonuslarla üyelerine iyi geliyor.

Mustafapaşa'da Mahallesinde açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, Elazığ'da kentsel dönüşüm projelerini bir yıl içerisinde etaplar halinde tamamlayacaklarını söyledi.

Sürsürü Mahallesinde ihale sürecinin tamamlandığını ve temel atma noktasına gelindiğini belirten Bakan Kurum: "Depremin olduğu andan itibaren tüm bakanlıklarımız seferberlik içerisinde Elazığımıza hareket ettiler. Biz de Çevre Şehircilik Bakanlığı olarak tüm ekiplerimizle birlikte sahada Elazığlı kardeşlerimizin yanında olmaya çalıştık. Yaklaşık 23 gündür Elazığ'dayız. Elazığ'ın bütün hasar görmüş mahallelerini, sokaklarını tek tek gezdik. Bir taraftan da Elazığ'da yapılması gereken ihya ve inşa faaliyetlerini başlattık. Kentsel dönüşüm sürecini başlattık. Depremde dönüşmesi gerektiğine inandığımız şehir merkezindeki Mustafapaşa'da, Rüstempaşa'da, Abdullahpaşa'da, Sürsürü'de, Aksaray'da, Kızılay'da, bilhassa olması gereken tüm alanlarda projelerimizi başlattık. Bir taraftan hasar tespit çalışmalarımızı süratli bir şekilde tamamladık. Diğer taraftan da enkaz kaldırma ve yıkım sürecini yürütüyoruz. Temel atmak için Sürsürü'de ihalemizi gerçekleştirdik. Hafta sonuna kadar da temel atacak seviyeye getirmiş olacağız. Diğer alanlarda da Yemişli'de, Zafran'da, Malatya'da eş zamanlı bir şekilde süreçlerimizi yürüteceğiz. İnşallah bir yıl içerisinde projelerimizi etaplar halinde tamamlayıp Elazığımızı bu çektiği sıkıntıdan, acıdan kurtaracağız. Depremle ilgili mücadele noktasında sağlam, güvenli konutları inşa edeceğimiz bir Elazığ hayal ediyoruz. Hayal ettiğimiz projeyi de en yakın zamanda gerçekleştireceğiz. Bu süreçte tüm Elazığlı vatandaşlarımız, kardeşlerimiz bize çok büyük bir misafirperverlik gösterdiler. Acılarını unuttular, bizimle sahada her zaman yanımızda oldular. 'Vatan sağ olsun' dediler. 'Devletimiz sağ olsun' dediler. Ben her bir Elazığlı kardeşime ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sürekli bir ayağımız Elazığ'da olacak. En az bir bakan yardımcımız burada olacak. Biz de projelerimizin takiplerini gerçekleştireceğiz ve en yakın zamanda yeni konutlarımızın, sağlam konutlarımızın inşasını gerçekleştireceğiz." şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.