Yeni Ufuk Gazetesi - Elazığ Haberleri - Haberler

Ahçik Beyazperdeye Taşınıyor

ELAZIĞ GÜNCEL

Harput Musikisi’ nin önemli eserlerinden olan ve  Ermeni bir kızla,  Türk genç arasında geçen aşkı anlatan,  Ahçik Türküsü  sinema filmi oluyor.

Ege Elazığ Dernekler Federasyonu ve Ankara Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı’nın ortak girişimiyle hayata geçirilecek olan Ahçik Filmi projesinde yer alan heyet, Elazığ’da tanıtım toplantısı düzenledi


Ege Elazığ Dernekler Federasyonu ile Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı’nın ortak girişimleriyle hayata geçirilecek proje için, ünlü senarist, yönetmen ve reklamcı Osman Sınav ile senaryo sözleşmesi imzalandı. Filmin çekimleri öncesi Ahçik Türküsünü beyaz perdeye taşıyacak olan ekipte yer alan Elazığ Dernekler Federasyon Başkanı Nejat Ak, devlet sanatçısı Mustafa Turan, belgesel TV yönetmeni Ertuğrul Karslıoğlu, sinegraf film senarist Raşit Çelikezer Elazığ’a geldi.

Projenin tanıtım toplantısı düzenleyen ekip, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ ,Elazığ’lı şair ve yazarları ile gazetecilerle bir araya geldi. Ege Elazığ Denekler Federasyon Başkanı Nejat Ak, Harput’ta çekilecek olan Ahçik Filmi ile ilgili bilgi verdi. Devlet Sanatçısı Mustafa Turan, geçmişin sunduğu hazinenin geleceğe de aktarılması gerektiğini kaydetti. İlk kez Elazığ’a geldiğini belirten Sinegraf Film Senarist Raşit Çelikezer ise hikayenin senaryosunu yazacaklarını ve bölgenin kültürel zenginlikleriyle öne çıkması gerektiğini söyledi. Toplantıda katılımcıların film ile ilgili beklentileri de alındı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.