Yeni Ufuk Gazetesi - Elazığ Haberleri - Haberler

Aktağlı: "İstanbul Sözleşmesi Yırtılıp Atılmalı"

ELAZIĞ GÜNCEL

Büyük Birlik Partisi Elazığ İl Başkanı Emrah Aktağlı, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasanın evliliğin hafifletildiği, evlilik dışı ilişkilerin normal gösterildiği, boşanmaların ve nikah dışı ilişkilerin teşvik edildiği bir sözleşme olduğunu belirterek, bu sözleşmenin yırtılıp atılması gerektiğini söyledi.

Aktağlı, yaptığı açıklamada," 'İstanbul Sözleşmesi toplumumuzun ahlak ve inanç yapısını çürütmektedir'.

Sözleşmenin toplumun ahlak ve inanç yapısını çürüttüğünü ve kadına şiddet olaylarını daha da artırdığını Kadına şiddet sorununu batı kültürünü esas alan, cinsiyetsizliği savunan, inancımızı ve kültürümüzü, ahlakımızı yok sayan uluslararası sözleşmeler değil kendi öz değerlerimizle ve kendi düşüncemizle kendi kültürümüzle kendi felsefemizle çözebiliriz. İstanbul Sözleşmesi toplumumuzun ahlak ve inanç yapısını çürütmektedir.

Bunu çürütmekten başka bir işe de yaramamaktadır.

İstanbul Sözleşmesi’ni esas alan 6284 sayılı kanunun uygulanmasıyla da baktığımız zaman istatistiksel olarak evlilikler azalmış, boşanmalar, intiharlar ve kadına şiddet artmış.

Süresiz nafaka ve genç yaşta evlilik gibi bir takım düzenlemelerden dolayı da şu anda 5 bin kişi içeride, hapiste 8-10 yıl arası ceza almış, 5 bin kişi de ceza almak üzere yargılanıyor.

İstanbul sözleşmesi insanlığın ahlak , inanç yapısını ve kültürünü reddeden gayri ahlakiliği çapraz ilişkileri devlet garantisi altına aldırma gayretinde olan yada bunu sağlayan bir sözleşmedir itirazımız bundandır.

İlk geldiği zamanda şimdi de yarında hep karşısında olacağız." dedi. 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.