Yeni Ufuk Gazetesi - Elazığ Haberleri - Haberler

AZMİN VE HIRSIN SEMERESİ

ELAZIĞ GÜNCEL

Sokaklarda başlayan koşu; daha sonra dağ, tepe ve sonunda pistlerde ter döken Elazığlı Milli Atlet Murat ORAK, hayatını Atletizmden kazanıyor.

1992 Elazığ doğumlu Milli Atlet Murat Orak, Atletizm Antrenörü Aslan Koç’un keşfi ile Atletizm sporu ile tanışmış ve azmi ile katıldığı yarışlarda dereceler elde ederek hem Milli formayı giymiş hem de spor sayesinde hayatı tamamen değişenler arasında.

Elazığ’da Ahmet Aytar ile başlayan Atletizm sporu daha sonra Necdet Ayaz, Mustafa Cihan, Aslan Koç ve niceleri yetişmiş ve yetişmeye de devam edecek gibi.

Yeni jenerasyonda yer alan Murat Orak ile Atletizm üzerine değerlendirmelerde bulunduk.

Atletizm sayesinde eğitimini tamamlayıp, tüm sporcuların hayali olan Milli formayı taşıma şerefine ulaştığı ve 2009 yılında Balkan Şampiyonluğu, 2011 yılında Avrupa 3’lüğü ve aynı yıl Dünya 3’lüğü, sayısız Türkiye Şampiyonlukları kazanan bir Elazığlı gencimiz.

Atletizm sporuna küçük yaşta başlayan Orak süreci şöyle değerlendirdi; ‘’1992 Elazığ doğumluyum.

Gaziosmanpasa Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu mezunuyum.

Profesyonel spor hayatim 2003 yılında başladı.

İlk Milli takım yarışım ise 2007 yılında ilk yapılmakta olan Karadeniz Oyunlarında 3 bin metre ile başladı.

Daha sonra 2009 yılında Balkan Şampiyonu oldum. 2011 yılında Avrupa 3’lüğü, 2011 yılında Dünya 3’sü oldum.

Bu süre zarfında defalarca Türkiye şampiyonlukları elde ettim.

En son olarak 2019 yılında Balkan Dağ Koşusu Şampiyonasında tekrardan Milli takıma girdim ve hala aktif spor hayatim devam etmekte.

23 Nisan ayında yapılacak olan Milli takım seçmesine tekrardan girip ülkemi ve bayrağımı en iyi şekilde temsil etmeye devam etmek istiyorum.

Daha çok koşulacak mesafeler var. Yaşımın elverdiği kadarıyla Atletizmi devam ettireceğim.

Bu sporla tanışmam ve elde ettiğim bu başarılar; bana en büyük emeği olan Milli takım Antrenörüm ve ağabeyim Aslan Koç sayesinde olmuştur.

Benim gibi başarı elde eden Elazığlılardan Milli takım sporcusu olan Cenk Çelik; milli takım formasıyla Avrupa 3’sü olan Ali Haydar Tekgöz, Selahattin Ünalan, Mustafa Gürgöze, Ferhat Akpınar gibi Elazığ’da başarılı sporcular çıkmıştır.

Ama ne yazık ki; hala Elazığ’da böyle bir başarılı sporcu çıkmasına rağmen antrenman yapmak için bir Tartan Pistimiz yok. Komşu illerimizin bir çoğunda pistler mevcut ve ister istemez sporcuların başarısı da devamında geliyor.

Atletizm sporuna emek verenlere tesis anlamında destek vermek lazım.

Bizim elde ettiğimiz bu başarılar kolay elde edilmedi.

Benim naçizane düşüncem sayın Valimizin, sayın Milletvekillerimizin, sayın Belediye Başkanımız Gençlik Hizmetleri İl Müdürümüzün destekleri ile bu sorun çözülür düşüncesindeyim’’ dedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.