Yeni Ufuk Gazetesi - Elazığ Haberleri - Haberler

Baskil’de, Zincir Marketlere Denetim

ELAZIĞ GÜNCEL

Kaymakam Ömer Tuğrul Kundakçı, ilçedeki marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik stokçuluk, fahiş fiyat, etiket denetimine katıldı.

Baskil İlçe Kaymakamlığı son zamanlarda zincir marketlerdeki fiyat artışı ve sürekli kabaran etiket sorunu nedeniyle denetimlerde bulundu.

Reyonda başka kasada başka olan fiyat etiketleri sürekli kabaran üst üste yeni fiyat etiketi yapıştırılan ürünler vatandaşı bezdirdi. Vatandaşlar bu sorunlu durumun bitmesi adına özellikle bu oyuna başvuran zincir marketlerin çok daha sık denetlenmesi gerektiğine dikkat çekiyorlar.

Bu konuda harekete geçen ilgili kurumlar; çalışma alanlarında denetimleri artırarak, vatandaşların tüketici haklarının korunmasında daha kararlı olacaklarının mesajını verdi. Baskil İlçesi’nde de zincir market denetimi bir hayli arttı. Baskil Kaymakamlığı’nın resmi twitter hesabında; “ Zincir marketler olarak bilinen ve ilçemizde faaliyet gösteren BİM, A101 mağazalarının denetimlerini Baskil Kaymakamlığı olarak ilgili kurumlarımızla gerçekleştirildi” bilgileri yer aldı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.