Yeni Ufuk Gazetesi - Elazığ Haberleri - Haberler

BECAYİŞ FIRSATÇILARA KAPI AÇTI

ELAZIĞ GÜNCEL

24 Ocak 2020’de yaşanan depremin ardından yaşanan kira fırsatçılığının bir benzeri resmi becayiş tarihlerinin açıklanmasının ardından Elazığ’da yeniden hayat buldu

24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan 6,8 şiddetindeki depremle sarsılan Elazığ’da depremin hemen ardından kiralarda fahiş fiyat artışları yaşanmış ve çok sayıda vatandaş kira mağduriyeti yaşanmıştı. Kamuoyunda bu durum fırsatçılık olarak nitelenerek yetkililere fırsatçılığın önüne geçmeleri için çağrılar yapılmıştı. 2020 yılında yaşanan bu fırsatçılığın bir benzeri resmi becayiş tarihlerinin açıklanmasının ardından yeniden yaşanmaya başlandı. Becayiş yapmak isteyen vatandaşlara sosyal medya hesapları üzerinden ulaşan şahıslar becayiş karşılığında ücret talep edilmesi sonrasında neye uğradığını şaşırdı.

Yemişlik İçin 40 Bin Lira İstedi

Çekilen kura sonrası Çatalçeşme Mahallesi TOKİ Konutları’nda hak sahibi olan vatandaş hak sahibi olduğu konutu, Yemişlik Bölgesi’nde bulunan bir konutla becayiş etmek istedi. Sosyal medya üzerinden Yemişlik’te ki konutunu becayiş etmek isteyen vatandaşa ulaştı. Vatandaş Yemişlik’te ki konutunu Çatalçeşme ile becayiş etme karşılığında 40 bin lira talep etti. Yaşadığı bu tablo karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen vatandaş yetkililerden becayiş fırsatçılığına karşı çözüm bulmalarını istedi.

Çatalçeşme Yemişlik İle Aynı Değilmiş

Çatalçeşme’de ki evini becayiş etmek isteyen vatandaştan 40 bin lira talep eden kişinin savunmasında konutların inşa edildiği mevkilerin gelişim açısından aynı olmadığı gerçeğinden faydalanmak istediği gözler önünü serilirken fırsatçının bu savunması akıllara konutların inşa edildiği alanların gelişim açısından doğru seçilip seçilmediği sorusunu getirdi. Fırsatçı vatandaşa göre Yemişlik Çatalçeşme ile aynı değilmiş.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.