Yeni Ufuk Gazetesi - Elazığ Haberleri - Haberler

Belediye Meclisi ilk oturumunu yaptı

ELAZIĞ GÜNCEL

Elazığ Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantıları’nın ilk oturumu yapıldı. İlk oturumda Harput Koruma İmar planı, fuar merkezinin ismi ve 150 işçi alımı gibi konular ele alındı.

Elazığ Belediye Meclisi Mart Ayı Toplantıları yapılmaya başlandı. Sakin bir hava da geçen ilk oturumda meclisin gündemine gelen bütün maddeler oy birliği ile kabul edildi. 

“Harput Koruma İmar Planı En Geç İki Ay İçerisinde Askıya Çıkacak”

Gündem dışı söz alan MHP Belediye Meclisi Üyesi Mehmet Çak Harput Koruma İmar Planı’nın hangi aşamada olduğunu ve koruma imar planın ne zaman yürürlüğe gireceğini sordu. Çak’ın sorusuna cevap veren Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “ 2018 yılının Aralık ayında Harput ile ilgili koruma imar planı yapılıp bakanlığa gönderilmişti. Bizler göreve geldikten sonra bu konun sonuça ulaştırılması noktasında ciddi bir gayret sarf ettik. Bugün almış olduğumuz bilgiye göre Harput Koruma İmar Planı’nın bakanlık tarafından incelendiği ve görülen eksikliklerin giderilmesi ve tekrar gönderilmesini istediğini ve hızlı bir şekilde bu eksikleri giderdiğimizi ifade etmek istiyorum.Telefonda Sohbet Telefonda Canlı Ucuz Sohbet Hattı ile en Uygun Ucuz Sex Hattı deneyimini yaşayıp Sohbet Hattı Ucuz 7/24 arayabileceğiniz Seksi Azgın Kadınları tanıyın. Plan ile ilgili son noktaya geldik. En geç bir iki ay içerisinde plan bakanlık tarafından onaylanarak askıya çıkartılacak. ”dedi 

Ahmet Tevfik Ozan İsmi Fuar Ve Kongre Merkezinde Yaşatılacak

 Fuar ve Kongre merkezine Ahmet Tevfik Ozan’ın isminin verilmesi ile ilgili maddede meclis gündemine geldi. Maddenin öncesinde değerlendirmelerde bulunan Elazığ Belediye başkanı Şahin Şerifoğulları, “Fuar ve Kongre Merkezimizi Ağustos veya Eylül ayı gibi açmayı düşünüyoruz. Fuar merkezimize ilimize çok ciddi emekleri olmuş Ahmet Tevfik Ozan Hocamızın ismini vereceğiz. Fuar ve Kongre Merkezimizi bu şekilde taçlandırmak istiyoruz. “ dedi. Maddenin isim tespit komisyona sevk edilmesi sırasında söz alan İYİ Parti Elazığ Belediye Meclis Üyesi Gültekin Koç meclise gelen isim önerisinde kongre merkezinin isminin Şair Ahmet Tevfik Ozan olarak verilmesinin istendiği ancak Ahmet Tevfik Ozan’ın şairliğinin yanı sıra akademisyen yanı da olduğunu vurgulayarak Maddenin Şair Doktor Ahmet Tevfik ozan olarak düzeltilmesini önerdi. Koç’un önerisi üzerine isimde düzeltme yapılarak isim tespit komisyonuna sevki yapıldı.

 150 İşçi Alımı İçin Onay Verildi

İlk oturumda Park ve Bahçeler Müdürlüğünde istihdam edilmek üzere İŞKUR aracılığıyla kura çekimi yöntemiyle 150 geçici işçi alınması da oy birliği ile kabul edildi. Maddenin oylanmasına geçmeden önce açıklamalarda bulunan Başkan Şerifoğulları, “ Park ve bahçelerimize ait işleri ihale usulü ile yapıyorduk. İhalelerimizi de makinadan elemana varıncaya kadar paket bir sistemde yapıyorduk. Ancak Cumhurbaşkanımızın yayınlamış olduğu son kararname ile birlikte artık bu tür işlerde elemanların çalıştırılmaması kararlaştırıldı. Bu nedenle bu yıl yapılacak park ve bahçe işlerinde kullanılacak araç ve gereçlerin alınması ile çalışacak personellerinde geçici olarak çalıştırılması gerekiyor. İşe alacağımız 150 işçi 6 ay boyunca çalışacaklar. Alımlar İş-Kur üzerinden ve kura ile yapılacak. Mart ayının 15’ine kadar alım işlemlerini bitirmeyi düşünüyoruz. “ ifadelerini kullandı

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.