Yeni Ufuk Gazetesi - Elazığ Haberleri - Haberler

Bergama Belediyespor Maçı Pazar Günü!

ELAZIĞ GÜNCEL

Bordo-Beyazlı Temsilcimiz, Ligdeki ilk Maçı’nda Ege Temsilcisi ile Elazığ Doğukent Stadyumu’nda karşılaşacak ve müsabaka saat 15:30'da başlayacak…

Türkiye Futbol Federasyonu, Temsilcimiz Elazığspor'un mücadele edeceği TFF 3. Lig 1.Grubun ilk haftasında oynanacak karşılaşmaların programını açıkladı…

*Saat 15:30'da Doğukent'te...

Federasyon tarafından belirlenen karşılaşma takvimine göre, 18 Takımın mücadele ettiği TFF 3. Lig 1.Grubun 1. Haftası’nda Cuma günü maç bulunmazken, Cumartesi günü ise 4 maçın yer aldığı fikstüre göre ligde Pazar da 5 maç oynanacak. Türkiye Futbol Federasyonu’nun açıkladığı programa göre; Bordo-Beyazlı Temsilcimiz Elazığspor’un, evinde Bergama Belediyespor'u konuk edeceği müsabaka 5 Eylül Pazar günü Elazığ Doğukent Stadyumu’nda oynanacak ve karşılaşma Saat 15:30’da başlayacak.

İşte Statü...

55 TAKIM

TFF 3. Lig, Türkiye’nin en alt profesyonel futbol ligidir. Lig’in isimlendirilmesi yetkisi münhasıran TFF Yönetim Kurulu’na aittir. TFF 3. Lig, bir önceki sezonun sonunda Bölgesel Amatör Lig müsabakaları sonucunda TFF 3. Lig'e yükselen 4 takım, TFF 2. Ligden düşen 6 takım ve TFF 3. Lig’de kalan 45 takımın katılımı ile toplam 55 takımdan oluşur. Lig’e katılacak olan kulüpler, “TFF 3. Lig Katılım Formu” nu süresi içerisinde TFF’ye göndermek zorundadırlar. Söz konusu formları TFF’ ye göndermeyen, TFF talimat ve düzenlemelerine aykırı hareket eden kulüpler, lig müsabakalarına katılamazlar. Kulüpler, sezon başında TFF Yönetim Kurulu tarafından belirlenen tescil ve aidat ücretlerini ödemek zorundadırlar.

12 TAKIM BAL’A DÜŞECEK

TFF 3. Lig 18 takımlı 2 ve 19 takımlı 1 grup olmak üzere toplam 3 grupta çift devreli lig usulüne göre oynanır. TFF 3. Lig’de çift devreli lig müsabakaları sonunda, 18 takımlı gruplarda ligi 15, 16., 17. ve 18. sırada bitiren takımlar ile 19 takımlı grupta ligi 16, 17., 18. ve 19. sırada bitiren takımlar olmak üzere toplam 12 takım Bölgesel Amatör Lig’e düşer. TFF 3. Lig'de çift devreli lig müsabakaları sonunda gruplarında 1. sırayı alan takımlar TFF 2. Lig’e yükselirler. Bu müsabakalar sonunda gruplarında 2., 3., 4. ve 5. sırayı alan takımlar, TFF 2. Lig’e yükselecek son 3 takımın belirleneceği Play-Off müsabakalarına katılacak takımları oluştururlar. Play-Off’larda, her grupta grubunu 2. sırada bitiren takım 5. sırada bitiren takımla, 3. sırada bitiren takım ise 4. sırada bitiren takım ile çift maç eleme usulüne göre yarı final müsabakaları oynarlar. İlk müsabakalar 4. ve 5. takımların sahasında oynanır. Bu maddenin 4. fıkrasında belirtilen müsabakalarda kazanan takımlar, tek maç eleme usulüne göre final müsabakası oynarlar. Her grupta ayrı ayrı oynanan final müsabakaları sonunda kazanan takımlar (toplam 3 takım) TFF 2. Lige yükselir.

 5 OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİNE DEVAM

Müsabakalarda 5 oyuncu değişikliği yapılabilir. Oyuncu değişiklikleri oyunu kesintiye uğratmamak adına devre arasında yapılacak değişiklikler hariç müsabaka esnasında en fazla 3 defada yapılabilir. Eleme usulüne göre oynanan müsabakalarda uzatma devreleri oynanması halinde, takımlar uzatma devrelerinde ilave 1 oyuncu (Oyuncu değişiklik hakkının tamamının kullanılmış olup olmadığına bakılmaksızın) değişikliği yapabilirler.

İşte Program...

TFF 3. Lig - Grup 01 - 1.Hafta Müsabakaları:

4 Eylül Cumartesi:

15:30 Batman Petrolspor-Bursa Yıldırımspor

(Batman Yeni Şehir Stadyumu)

15:30 Kahta 02 Spor-Artvin Hopaspor

(Kahta İlçe Stadyumu)

16:30 Hendekspor-Fatsa Belediyespor

(Stadyum Açıklanmadı)

16:30 Çatalcaspor-Karaman Bld.

(Stadyumu Açıklanmadı)

5 Eylül Pazar:

15:30 Elazığspor-Bergama Belediyespor

(Elazığ Doğukent Stadyumu)

16:00 Nevşehir Bld.-Başkent Gürgözeler Akademi FK

(Nevşehir Gazi Stadyumu)

16:00 Erbaaspor-1954 Kelkit Bld.

(Erbaa İlçe Stadyumu)

16:30 Sancaktepe FK-Osmaniyespor FK

(15 Temmuz Stadyumu)

16:30 Belediye-Kütahya-Arnavut Bld. GS

(Dumlupınar Stadyumu)

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.