Yeni Ufuk Gazetesi - Elazığ Haberleri - Haberler

Bölge Finali Elazığ’da

ELAZIĞ GÜNCEL

Gençlik ve Spor Bakanlığımızın her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği Kültür Sanat yarışmaları kapsamında Bilgi Yarışması İl Birinciliği Elazığ Şehit Muammer Faruk Salgar Gençlk Merkezinde gerçekleştirildi.

Pandemi öncesi yoğun katılım ve çeşitli organizasyonlarla daha neşeli hale getirilen yarışmalar, Pandeminin ortaya çıktığı 2020 Mart ayından itibaren Online(Çevrimiçi) olarak gerçekleştirildi.

Kültür Sanat yarışmalarında üst üste Türkiye derecesi alan gençlerimizle gururlanırken bu yılda yine Türkiye derecelerinin Elazığ dan çıkacağına ümitliyiz.

Üniversite ve Lise olarak yapılan yarışmalara Üniversite kategorisinde 5 takım 15 katılımcı ile gerçekleşen yarışmada İkinci Yeniciler Grubu 1. Olurken Bedr’in Aslanları 2. Bilgi Tutkunları ise 3. Oldular. Lise kategorisinde 9 takım 27 katılımcının katılımıyla gerçekleşen yarışmada son 4 takım puan eşitliğinden ötürü yedek sorulara kalırken yapılan yarışma sonucunda Kaya Karakaya Fen Lisesi 1. Ahmey Kabaklı Fen Lisesi 2. Cemil Meriç Fen Lisesi 3. Olarak kıyasa geçen mücadele Birincinin belli olmasıyla, İl Finalleri sonuçlanmış oldu. Böylelikle Üniversite grubunda İkinci Yeniciler, Lise grubunda ise Kaya Karakaya Fen Lisesi derece alarak şehrimizde yapılacak olan Bölge Finallerinde ilimizi temsil edeceklerdir. İl Müdürü Abdulsamet Eren; Kültür Sanat yarışmaları her yıl düzenli olarak gerçekleştiriliyor bizlerde gençlerimizin bu yarışmalara katılım sağlamaları ve derece almaları konusunda ısrarcıyız ve özellikle şehrimizden yoğun katılımların olması hususunda çağrılarda bulunuyor ve bu çağrılarımızı yeniliyoruz.

İl Finali gerçekleşti, Bölge Finalleri de Şehrimizde gerçekleşecek inşallah. Doğu Anadolu Bölgesinden 1. Olan takımları Şehrimizde ağırlayacağız, buradan da Birinci çıkan gençlerimizi Ankara’ya Türkiye Finallerine göndereceğiz.

Umudumuz ve temennimiz Şehrimizin birinci geleceği bir bölge finali olur, ardından da Türkiye Finallerinde de alışık olduğumuz Birinciliklerimize bir yenisini daha eklemiş oluruz.

Dereceye girmeyen ve katılamayan gençlerimizde üzülmesinler önümüzdeki yıl daha yoğun bir katılımla bekliyoruz inşallah.

Bundan ötürü katılan yarışmacılarımıza teşekkür ediyor, Bölge Finallerinde başarılar diliyoruz. Dedi

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.