Yeni Ufuk Gazetesi - Elazığ Haberleri - Haberler

DEVA Esnaflarla Bir Araya Geldi

ELAZIĞ GÜNCEL

DEVA Partisi Elazığ İl Teşkilatı ziyaret programına devam ediyor. DEVA Partililerin son durağı Elliler Çarşısı oldu.

Elliler Çarşısı’nda esnaf ile bir araya gelen partililer , çarşı esnafı ile, ülke ve şehrin ekonomisine dair değerlendirmelerde bulundular.

Ziyaret sırasında esnafla birebir görüşen DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Mehmet Kangal, ziyaret ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi; " Şehrimizin en eski çarşılarından olan Elliler Çarşısı esnafımız , çarşının, eski kalabalık yoğun halinin artık kalmadığını, gelen müşterilerin de, alım güçlerinin düşük olması sebebi ile istedikleri satışı yapamadıklarını, zaten kazandıkları paranın maliyetleri dahi karşılamadığını dile getirmişlerdir.

Çarşının daha işler hale gelmesi ve müşterinin ilgisini çekmesi amacıyla; devlet desteği ile çarşı görselinin daha güzel hale getirilmesini istemektedirler.

Bunun yanında; çarşı esnafının büyük çoğunluğunu oluşturan cep telefonu satıcılarının yakındığı bir diğer konu ise, taksitli satış yapamamaları oldu.

Cep telefonu satıcıları, büyük kurumsal firmalarla rekabet güçlerinin kalmadığını, uygulamanın acilen, mevcut yönetim tarafından düzeltilmesi gerektiğini belirtmişlerdir.

Esnafımız ekonomik kriz ortamında artık dayanacak güçlerinin kalmadığını, bu şekilde devam etmesi halinde, ülkenin ve özellikle Elazığ’ın daha da kötüye gideceğini, üzülerek tarafınıza iletmişlerdir. "

 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.