Yeni Ufuk Gazetesi - Elazığ Haberleri - Haberler

Elazığ Milletvekili’ne Tuncelilerden Tepki

ELAZIĞ GÜNCEL

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un, Tunceli’de bulunan Anafatma Ziyareti’nde gerçekleştirdiği tadilat sonrasında, ziyaret alanına isminin olduğu tabelalar asması ve aslan heykelleri yerleştirmesi Tunceliler tarafından büyük bir tepki ile karşılandı.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un Anafatma Ziyareti’ne üzerinde kendi adının yazılı olduğu tabela ve aslan heykeli yerleştirmesine Düzgün Baba İnanç ve Kültür Derneği Başkanı Sinan Kırmızıçiçek tepki gösterdi.

Kırmızıçiçek, Erol’a “Ana Fatma ziyaretine yapılan aslan heykeli, restorasyon çalışması ve reklam tabelasının kurulmasının amacı nedir?

Tunceli halkından, inanç önderlerinden, Tunceli analarından rızalık aldınız mı?” sorusunu yöneltti

Anafatma Ziyareti Mi, Gürsel Erol Ziyareti Mi?

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’a tepki gösteren vatandaşlar, Tunceli’de yaşayan Aleviler’in tamamının Anafatma Ziyareti’ni kutsal kabul ettiklerini belirttiler.

Erol’un yaptırdığı Aslan heykellerinin eril teması içerdiğini de vurgulayan vatandaşlar Erol’a ziyaretin adının Anafatma olduğunu hatırlattılar

Milletvekili Erol’un adının yazılı olduğu tabelanın konulmasına da tepki gösteren vatandaşlar ziyaret alanın her köşesinde Gürsel Erol’un isminin yazıldığı tabelalar bulunduğunu belirterek; Anafatma Ziyareti mi, Gürsel Erol Ziyareti mi? diyerek tebelalara tepki gösterdiler.

“Kendine Biat Ettirme Politikalarıyla Tam Bir Kuşatma Durumu Var”

Düzgün Baba İnanç ve Kültür Derneği Başkanı Sinan Kırmızıçiçek, ise yaptığı değerlendirmede; “Ana Fatma ziyaretine yapılan aslan heykeli, restorasyon çalışması ve reklam tabelasının kurulmasının amacı nedir? Dersim halkından, inanç önderlerinden, Dersimli analardan rızalık aldınız mı?” diye sordu.

İnanç yerlerine hiçbir müdahaleyi doğru bulmadığını söyleyen Kırmızıçiçek, “Son dönemlerde ocaklarımızın, pirlerimizin, analarımızın ve halkımızın rızalığı alınmadan restorasyon gerekçesiyle, kutsal mekânlarımızın doğal dokusuna zarar verecek çalışmalar yapılıyor.

Ziyaretlerimize bu tür müdahalelerle amaçlanan başkalaştırma, tarihsel gerçekliğinden koparma ve doğallığından soyutlamadır.

Tunceli’nin önemli inanç mekânlarından olan; Ana Fatma ziyaretine yapılan aslan heykeli, restorasyon çalışması ve reklam tabelasının kurulmasının amacı nedir?

Gürsel Erol, Tunceli halkından, inanç önderlerinden ve Tunceli analarından rızalık aldınız mı? İnanç yerlerimizin doğal dokusuna zarar veren ve halk tarafından kabul görmeyen bu yaklaşımlardan vazgeçilmeli. Halkın ortak değeri olan bu kutsal mekanlarda halka rağmen yapılan hiçbir şey doğru olmaz.

Özellikle inancımıza dönük bu kadar yoğun asimilasyon yaşanırken, Alevi toplumuna dönük; içten çürütme kendine biat ettirme ehlileştirme politikalarıyla tam bir kuşatma durumu var.

Tam da böylesi bir dönemde, inanç yerlerimize dönük bu tür müdahaleler manidardır.” dedi

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.