Yeni Ufuk Gazetesi - Elazığ Haberleri - Haberler

HAZAR GÖLÜNE MAVİ BAYRAK YAKIŞIR

ELAZIĞ GÜNCEL

Türkiye’nin en güzel gölleri arasında bulunan Hazar Gölü Kaybettiği Mavi Bayrağı geri alamaya bir türlü hak kazanamadı.

. Elazığ’ın en önemli turizm merkezlerinden olan Hazar gölünün Mavi Bayrak alması il ve bölge turizmi için çok önemli.

İYİ Parti İl Başkanı Mevlüt Or Elazığ’ın önemli turizm ve cazibe merkezi olan Hazar Gölünün Mavi bayraktan yoksun olmasının ilimize ve turizme zarar verdiğini vurgulayarak önemli açıklamalarda bulundu.

İyi parti İl Başkanı Mevlüt OR yaptığı açıklamada ; ‘’Bizler şehrimizi nasıl ‘’Altın Marka’’ yaparız diye çalışmamız gerekirken ilimizin bu güzide tatil merkezi ne yazık ki, Göl suyunun kirliliğinden dolayı bu şirin ilçemizi görmeye gelen tatilcilerimizi ve bu şehirde yaşayan bizleri üzmektedir.

Düşünün ki; burası çevre illerden ve dışarıdan gelen yerli yabancı turistlerin dikkatini çeken bir merkez. Kışın hem kayak merkeziyle, hem de yaz turizminde doğa sporları ve gölüyle yatırımcılarımızın dikkatinden kaçmamaktadır.

Ama gelin görün ki; buraya günü birlik veya kısa süreli tatil yapmaya gelen vatandaşlarımız suyunun kirliliğinden dolayı hem gölümüze giremiyorlar, hem de burada çıkan balıkları yemeyi tercih etmiyorlar.

21 yıldır devam eden bu kirliliğin doğamıza verdiği tahribat ne yazık ki yıllardır temizlenemiyor.

Gölümüzden istifade etmek isteyen vatandaşlarımız biriken yosunlar ve suyun tahlillerinin istenilen seviyede olmaması nedeniyle plajlarımızda vaktini geçirememektedir.

İlçe Belediye başkanımızın ve yetkililerimizin kanalizasyon ve kirliliğe bir an önce el atması ve çözüme kavuşturması gerekmektedir.

Mavi Bayrak hayal değildir ve istenilirse yapılan çalışmaların sonucunda gölümüz tekrar eski temiz günlerine geri dönebilir.

Buradan tüm hemşehrilerimize sesleniyoruz ve diyoruz ki; biz İYİ Parti olarak üzerimize düşen ne ise yapmaya hazırız.

Bunun için toplumsal duyarlılığı ve farkındalığı oluşturmak için elimizi taşın altına koyarız. Yeter ki bu güzel doğal alanımız korunup kirliliğinden arındırılıp gelecek kuşaklara tertemiz kalsın” Dedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.