Yeni Ufuk Gazetesi - Elazığ Haberleri - Haberler

İHALE ADRESE TESLİM EDİLDİ!

ELAZIĞ GÜNCEL

İhalesi Elazığ TSO’nun iddia ettiği gibi rekabet koşulları oluşmadığından adrese teslim şekilde gerçekleşti. İhale için yurt dışından ve yurt içinden birçok firma katıldı. İhaleyi 2 milyar 205 milyon TL ile Port Madencilik A.Ş. firması kazandı.

Elazığ’ın Maden İlçesi’nde Maden Teknik Araştırma Müdürlüğü tarafından maden rezervleri bulundu. Türkiye’nin ve Elazığ tarihinin en büyük rezervinin işletilmesi için ihale gerçekleştirildi. İhaleye katılan firmalar arasında Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi A.Ş. ve Port Madencilik A.Ş. firmaları yer aldı.

Cumhuriyet tarihinin en büyük maden rezervinin ihalesi bugün gerçekleştirildi. İhaleyi 2 milyar 205 milyon TL ile Port Madencilik A.Ş. firması kazandı.

Gerçekleşen ihalenin ardından Port Madencilik A.Ş. firmasının kime olduğu kamuoyu tarafından merak ediliyordu.

PORT MADENCİLİK A.Ş. KİMİNDİR?

Maden rezervlerinin işletilmesi ihalesini kazanan firma Port Madencilik A.Ş. ‘Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’ bilgilerine göre Cengiz Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Port Madencilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şeref Cengiz’e ait.

Port Madencilik A.Ş. 16 Nisan 2021 tarihinde Halil İbrahim Bacacı tarafından kuruldu.

18 Nisan 2022 tarihinde ise Cengiz Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Şeref Cengiz’in Port Madencilik A.Ş. firmasına ortak olarak Başkan Vekili seçildi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.