Yeni Ufuk Gazetesi - Elazığ Haberleri - Haberler

Kurnaz Elazığ Esnafına Teşekkür Etti

ELAZIĞ GÜNCEL

Harput Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Turan Kurnaz, ertelenen kredi taksitleri ile ilgili olarak bir değerlendirmede bulundu. Kurnaz Elazığlı esnafların kredi ödemelerinde gösterdiği duyarlılığa da vurgu yaparak Elazığ esnafı ile gurur duyduğunu dile getirdi

Harput Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Turan Kurnaz kredilerin ertelenmesi ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, kredilerin 6 ay ertelendiğini ifade etti. Başkan Kurnaz ertelenen kredi taksitlerinin kalan taksitlere taksim edileceğini açıkladı. Kurnaz, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ilimizi ziyaretinin hemen ardından bir açıklama yaparak esnaflar ile ilgili olarak almış oldukları kararı duyurdular . 1 Ocak 2021 - 30 Haziran 2021 tarihleri arasındaki kredi taksitleri 6 aylığına faizli olarak ertelenmiştir. Kararı örnek vererek açıklayacak olursak, bir esnafımızın ikinci ayda ödemesi gereken kredi taksidi var. Bu kredi taksitinin 5 bin TL olduğunu düşünelim. Bu 5 bin TL sekizinci aya ertelendi. Sekizinci aydan sonra on taksidiniz olduğunu düşünelim. Bu 5 bin TL faizli olarak kalan bu on takside taksim edildi.” dedi.

“ İşçisini Çıkartan Ertelemeden Faydalanamayacak”

 Ertelemeden faydalanmak isteyen esnafların işci çıkartmamış olmamasının tek şart olacağını kaydeden Başkan Kurnaz,” Bu imkandan faydalanmak isteyen esnaflarımızın istihdam ettiği işçilerini işten çıkartmaması gerekmektedir. Esnafımız istihdam ettiği vatandaşlarımızın iş akitlerini sonlandırdığı takdirde bu erteleme imkanından faydalanamamaktadır. Bu uygulamanın amacı hem esnaflarımızın mağdur olmasını engellemek hem de işsizliği önlemektir. Şuanda bizden kredi alan 4 bin esnafımız bulunuyor . Bu esnaflarımızın tamamı bu imkandan yararlanacaklar. Erteleme kararı mevcut pandemi koşullarından dolayı çok ciddi sıkıntılar yaşayan esnaflarımız açısından çok önemli bir karar olmuştur. İnşallah bu pandemi belası bir an önce biter ve esnaflarımız eskiden olduğu işlerine devam ederler. Biz zaten kredi taksitlerini ertelediğimiz esnaflarımızın özellikle kooperatifimize gelip taahhütname almak zorunluluğu bulunuyor Taksitinin 6 ay ertelenmesi için o taahhütnameyi esnaftan alıyoruz. Biz Esnaf Kefalet olarak üyelerimizden taahhütnameyi aldıktan sonra bunu bankaya ibraz ediyoruz. Bankada bunun gereğini yapıyor. İnternet üzerinden yapılmıyor. Buradaki taahhütnameye ıslak imza atmaları gerekiyor. “ ifadelerini kullandı

“Bankalarda %21 Faizle Verilen Krediyi Biz %8 Faiz Oranıyla Veriyoruz. “

 Kredi koşullarını yerine getiren bütün esnaflara kredi verdiklerini kaydeden başkan Kurnaz,”Kredi koşullarını yerine getiren bütün esnaflarımıza kredi imkanı sunuyoruz. Biz ülke genelindeki bin 134 kooperatif arasında en büyük yedinci kooperatifiz. Eskiden plasman noktasında sıkıntılarımız oluyordu. Esnaflarımızın taleplerine cevap veremiyorduk. Şimdi ise çok şükür böyle bir sıkıntımız bulunmuyor. Yaptığımız girişimler sonra çok ciddi bir plasman elde ettik. Şuanda 250 milyonun üstünde bir plasmana sahibiz. Bu sayede artık esnaflarımız banklara gitmiyor. Kooperatifimiz artık bir banka gibi hizmet veriyor. Esnaflarımız ihtiyacı olan krediyi kooperatifimizden sağlıyor. Faiz noktasında da esnaflarımıza ciddi kolaylıklar sunuyoruz bankalarda %21 faizle verilen krediyi biz%8 faiz oranıyla veriyoruz.” dedi.

“Elazığ Esnafına Desteğimiz Devam Edecek”

Sunmuş oldukları desteklerin devam edeceğini de dile getiren başkan Kurnaz, “ Kooperatifimizin her zaman esnafımızın yanında olduğu Elazığ kamuoyunca bilinmektedir. Bugün Elazığ’da şubeleri bulunan bankaların verdiği kredilerin tamamı bile bizim dağıttığımız kredi kadar değildir. Bu desteğimiz devam edecektir. Faizsiz kredilerin verilmeye başlandığı dönemde İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu Bey’e bu kredilerin kooperatifler üzerinden verilmesi gerektiğini ifade etmiştim. Bankalardan bu kredilerin çıkartılmasının çok zor olduğunu ifade etmiştim. Nitekim de öyle oldu bankalar aynı krediyi 3 yıllığına verirken biz 5 yıllığına verdik. Taksit ödemeleri bankalarda 4 bin 166 lira olurken bizde 2 bin 500 liradır. Esnaf kefalet kooperatifleri bulundukları illerde o ilin esnafına ve ekonomisine en önemli desteği veren kurumlardır. Her ay 7 milyon lira kredi vermekteyiz. Biz ikinci grup bir kooperatif olduğumuz için bir esnafımıza 225 bin liraya kadar kredi kullandırabiliyoruz. Esnaflarımıza kredi ödemeleri noktasında da her türlü kolaylığı sağlıyoruz. “ ifadelerini kullandı.

“ Esnaflarımıza Bu Kişilikleri Dolayısıyla Teşekkür Ediyorum”

 Elazığ insanın borcuna sadık insanlar olduğunu ve devletten aldığı parayı kuruşu kuruşuna ödemeden rahat edemediğini dile getiren Başkan Kurnaz,”Elazığ insanı borcu olduğunda rahat uyuyamayan ve devletten aldığı krediyi kuruşuna kadar ödeyen insanlar olduğunu ifade etmek istiyorum. Hemşerilerimiz ile bu noktada gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Ciddi anlamda kredi dağıtan bir kurum olarak Elazığ esnafımıza bu kişilikleri dolayısıyla sizlerin aracılığıyla teşekkür ediyorum.” dedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.