Yeni Ufuk Gazetesi - Elazığ Haberleri - Haberler

MAĞDURİYET NE ZAMAN BİTECEK

ELAZIĞ GÜNCEL

Toplu kura sonrasında mağdur olduklarını ifade eden depremzedeler Elazığ Valisi Erkaya Yırık ile görüşmek için valilik önünde uzun süre beklediler.

Elazığ Valiliği önünde toplanan çok sayıda depremzede, toplu kura sonrasın da kendilerine verilen evlerin yeri, bulunduğu kat ve evlerin metrekarelerinin ihtiyaçlarına cevap vermemesinden dolayı mağdur olduklarını ifade ettiler. Yaşadıkları mağduriyetin Elazığ Valisi Erkaya Yırık tarafından çözülmesini isteyen depremzede vatandaşlar Vali Yırık ile görüşmek için uzun bir süre valilik önünde bekletildiler. Vali Yırık’ ın görüşme talebini kabul etmesi sonrasında valiliğe alınan depremzede vatandaşlar Vali Yırık ile toplantı yaptılar. Yapılan toplantının basına kapalı olması nedeniyle Vali Yırık’ın kura mağduru depremzedelerin taleplerine ne yanıt verdiği merak konusu oldu. Uzun bir süre valilik önünde bekleyen depremzede vatandaşların gazetemize özel olarak yaptıkları açıklamanın detayları ise şu şekilde oldu.

“Zafran’da ki Daireler Kime Ayrıldı?”

 Elazığ halkının çantada keklik olarak görüldüğünü dile getiren Murat Saydam, vatandaşların yaşadığı mağduriyeti gördüğünü ifade etti. Saydam bodrum katların neden ilk kurada kuraya dahil edilmezken toplu kurada kuraya dahil edildiğini sordu. Saydam, “ Benim yerim güzel olsa da Elazığ Milletinin ezildiğini gördüğüm için bugün buradayım. Ben isteseydim; Yemişlik’te ki yerimi Catalçeşmede ki 3+1 ile becayiş yapabilirdim. Elazığ halkını sürekli bir şekilde çantada keklik olarak görmeleri benim zoruma gidiyor. Benim oyum ile milletvekili olan insanlar çıkıp ta benim kanımla ve şerefim ile oynayamaz. Biz sonuna kadar hakkımızı savunacağız. İlk yaptıkları kurada bodrumları kuraya dahil etmediler. Sonraki yapılan toplu kurada zemin katları da kuraya dahil ettiler. 3. , 4. ve 5. katlar nerede? Neden kuraya dahil etmediler. Zafran’daki daireler kime ayrıldı. Çok oyunlar döndü. Bu oyunlara karşı bugün buradayız. Hakkımızı savunmaya devam edeceğiz.” dedi.

“Verdikleri Ev Eve Benzemiyor!”

Kura mağduru olduğunu dile getiren vatandaşlardan Necip Taşkın ise yaptığı açıklamada hak sahibi olduğu evin oturulmayacak bir ev olduğunu ifade ederek , “ Benim evim Rızaiye Mahallesi’ndeydi. Bana başka yerde ev verdiler. Verdikleri ev eve benzemiyor! Verdikleri evde insan yaşayamaz. Haklarımızı savunmak için toplandık.” diyerek yaşadığı mağduriyetin sonlandırılması için yetkililere çağrıda bulundu.

“Deprem Beni Vurmadı Kuralar Vurdu”

 Dört nüfusu olduğunu dile getiren Mehmet Saydam ise kendisine verilen evin kendilerine yetmediğini ifade etti. Kura ile ilgili iddiada da bulunan Saydam toplu kurada hile olduğunu söyledi. Saydam “ Benim evim Rüstempaşa’daydı. Kurada bana Karşıyaka Mahallesi’nde 58 metrekare zemin kat çıktı. Dört nüfusum var. Eğer milletvekilleri gelip bu konutlarda otururlarsa bende orda oturmaya razıyım. Ben AK Partiye 15 sene hizmet verdim. Biz Karşıyaka mahallesinde ki deprem konutlarından rahatsız olduğumuz için 30 kişi bir araya geldik, yaşadığımız mağduriyete çözüm bulunmasını istiyoruz. Ben 57 yaşındayım artık rahat bir ortamda yaşamak istiyorum. Deprem beni vurmadı kuralar vurdu. Önce bölge bazında çekiliş yaptılar. Daha sonra ise karma kura yaptılar. Bu kurada hile var.” ifadelerini kullandı.

“20 Gün Oldu Ne Dilekçemize Bir Cevap Verdiler Ne De Bizimle Görüştüler.”

Konutların çok dar olmasından yakınan Fuat Görgülü ise verdikleri dilekçelere cevap alamadıklarını kaydetti. Saydam, “Bizim kuramız Karşıyaka da çıktı. Karşıyaka Mahallesi’ndeki konutlar son günde kuraya dahil edildi. Karşıyaka’da ki konutlar çok küçük, konutlar 58 metrekare… Bizim nüfusumuza yetmiyor. Karşıyaka’da ki konutlar afet konutu olmamasına rağmen kuraya dahil edildi. Rezerv alanlarda inşa edilen 2+1’ler 90 metre kare 3+1 ‘ler ise 120 metrekaredir. Buradan soruyorum biz 58 metrekareye nasıl sığalım? Karşıyaka’da bize verilen konutların odalarına bir kanepe bile zor sığıyor. Bu konutlarda bir ailenin oturması mümkün değildir. Deprem Komisyonu’na mağduriyetimizi arz ettik. Bize dönüş yapılacağını söylediler. Dilekçe verdik, 20 gün oldu ne dilekçemize bir cevap verdiler, ne de bizimle görüştüler. Bir sonuç alamadık. Genel kuranın iptal edilmesini ve taleplere göre kura çekilmesini istiyoruz. Bunu önceden yaptılar. Bızmışen’de ki konutlar için talep topladılar. 600 konut için bin 600 kişi talepte bulundu. Çekilen kura sonrası 600 kişi konutlarını aldı. Hiç kimse de bu duruma ses çıkarmadı. Bu kura Yemişlik, Çatalçeşme ve Zafran için talep toplandıktan sonra yapılsaydı, bugün bu yaşanılanlar yaşanmayacaktı. “dedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.